HAARLEMMERMEER - Aanstaande zaterdag, 12 maart, presenteert Stichting GIG Haarlemmermeer een spetterende inhaal-editie van haar jaarlijkse benefiet evenement: GIG 2021. Het succesvolle jongerenproject, dat in 2008 tot stand is gekomen, geeft al ruim 13 jaar een podium aan jong talent uit de gehele Haarlemmermeer.

“Editie 2021?” zal u zich wellicht afvragen. Dat klopt. Helaas heeft de organisatie het evenement, wat eerder in december zou hebben plaatsgevonden, moeten cancelen wegens de aanhoudende lockdown. Dit houdt de jonge groep organisatoren echter niet tegen om ook deze editie succesvol neer te zetten!

Op zaterdag 12 maart zullen jonge talenten stralen tijdens een spectaculaire livestream. De zeven acts die deelnemen aan de talentenjacht zijn van tevoren opgenomen in de Grote Zaal van Poppodium Duycker. Dit zal te volgen zijn middels een stream die gratis, live te zien is via ons YouTube-kanaal! Gedurende de avondshow wordt wederom geld ingezameld voor lokale goede doelen Hospice Bardo en Stichting Adamas Inloophuis.

Vanaf 20.00 uur laten zeven acts, met jongeren tussen de 12 en 25 jaar, zien wat zij in hun mars hebben! Hun talenten variëren van dans tot zang onder begeleiding van diverse instrumenten. In de talentenjacht strijden zij om drie geldprijzen met een waarde tot wel €1.000,-! Daarnaast is er gedurende de show een loterij met prachtige prijzen, aangeboden door ondernemers uit de gehele Haarlemmermeer.

De organisatie van Stichting GIG, bestaat uit jongeren die zich belangeloos inzetten. Samen met sponsoren zoals de gemeente Haarlemmermeer, de Rabobank, de Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp (KSH), en tientallen lokale ondernemers, zorgt Stichting GIG ervoor dat enerzijds jong lokaal talent wordt ontplooid en dat anderzijds al meer dan €50.000,- is opgehaald voor de twee lokale goede doelen.

Voorzitter Nick van Duin: “Wij hadden aan het begin van het jaar met vrij veel mogelijkheden rekening gehouden, maar dat we einddecember wéér in een lockdown zaten, had geen van ons voorzien. We hebben mazzel dat we na de editie van 2020 ervaring hebben met live-streamen en dat we samenwerken met ontzettend enthousiaste partijen, dat maakt het wel een stuk makkelijker om zo laat in het proces nog te schakelen. Stoppen is voor ons geen optie, we gaan er 12 maart gewoon weer een digitaal feest van maken! GIG 2021, maar dan in 2022!”

Enthousiast geworden? Het belooft een feest te worden, dus komt dat zien! Koop uw loten via onze website en zet de stream aan op zaterdag 12 maart 20.00. Tot dan!