HOOFDDORP - De organisatie van de Haarlemmermeer Run heeft in augustus 2021 helaas moeten besluiten om de 16e editie van de Run uit te stellen vanwege de onzekerheden rondom de COVID-19 pandemie. De veiligheid en gezondheid van de deelnemers, toeschouwers en vrijwilligers staan altijd voorop en gezien het toegenomen aantal coronabesmettingen in het land, vond de organisatie het niet verantwoord de Run op 12 september 2021 te laten plaatsvinden.

Achter de schermen is de organisatie direct hard aan het werk gegaan om het mogelijk te maken de Haarlemmermeer Run te verschuiven naar het voorjaar van 2022. De nieuwe datum is inmiddels bekend! De 16e editie van de Haarlemmermeer Run vindt plaats op 22 mei 2022. Dus wie het goede voornemen heeft om te gaan werken aan de gezondheid en eventuele kilo’s van de feestdagen te verliezen, kan nu starten met trainen!

Zo’n 1500 lopers, jong en oud, recreanten en wedstrijdlopers uit binnen- en buitenland doen jaarlijks mee aan dit gezellige en sportieve evenement in de Haarlemmermeer. Kinderen doen de Kidsrun van 1,2 kilometer. Anderen kiezen voor 5 of 10 kilometer of zelfs de halve marathon (21,1km). Ook is er een G-Run van 1,2 kilometer voor lopers met een beperking. De G-Runners mogen een begeleider gratis laten meelopen. Iedere deelnemer die de volledige afstand aflegt, krijgt een herinnering.

Net als andere jaren kunnen ook dit jaar business teams meedoen. Samen met collega’s en/of zakenrelaties kunnen bedrijven zich hiervoor inschrijven. Per team kunnen er maximaal 6 deelnemers meedoen. Een team van verschillende zzp-ers (of vrienden) kan natuurlijk ook. Het snelste business team ontvangt een mooie prijs. Meer informatie en inschrijven via https://www.haarlemmermeerrun.nl/inschrijven/

Het parcours van de Haarlemmermeer Run is dit jaar helemaal vernieuwd en brengt de halve marathon door Hoofddorp, Nieuw Vennep, Park21 en Zwaanshoek. Voor meer informatie over de verschillende afstanden, zie www.haarlemmermeerrun.nl/afstanden/. De start en finish van alle afstanden zijn ook dit jaar in het Sportpark Pioniers, Nieuwe Molenaarslaan 10, 2134 AS Hoofddorp.

Nieuw! Wandelroute 10 km
Dit jaar is het voor het eerst mogelijk om een route van 10 km te wandelen. Het parcours van de route is te zien op de website www.haarlemmermeerun.nl. De wandelroute heeft geen tijdsregistratie, maar wie over de finish komt ontvangt wel een medaille.

Net als de voorgaande jaren zijn er ook dit jaar prijzen te winnen! De eerste drie afstandswinnaars bij de dames en de heren winnen een geldprijs. Daarnaast is een extra prijs is gereserveerd voor de loper die een afstandsrecord verbreekt. Natuurlijk krijgt iedere loper die de finish haalt een mooie medaille als aandenken.

Gezelligheid langs de route
Langs de route staan water- en sponsposten voor de hardlopers. Verschillende bands zorgen voor muziek langs het parcours. In Sportpark Pioniers ontvangen de lopers een flesje water en een stukje fruit en bestaat de mogelijkheid om consumpties te kopen.

Inschrijven
De inschrijving is inmiddels van start gegaan. Voor-inschrijven kan tot en met 15 mei 2022 via de website www.haarlemmermeerrun.nl/inschrijven. De na-inschrijving is mogelijk in de speciale tent op het Sportpark Pioniers op 21 en 22 mei. Alle individuele en business team inschrijvingen voor de oorspronkelijke datum van 12 september 2021 zijn automatisch geldig gebleven voor de nieuwe datum.

Hardloopshirts
Ook dit jaar biedt de Haarlemmmermeer Run weer een speciaal voor deze editie gemaakt hardloopshirt. Dit shirt is in verschillende dames- en herenmaten te koop voor € 12,50 en kan direct bij de inschrijving worden besteld. Degenen die zich al voor de uitgestelde loop van 12 september 2021 of reeds voor 22 mei hebben ingeschreven, kunnen het shirt nu ook nabestellen via de website https://www.haarlemmermeerrun.nl/inschrijven/ .

Hoofdsponsors
De hoofdsponsors voor dit jaar zijn MultiTankcard, RunX, Univé, Murata en de gemeente Haarlemmermeer. MultiTankcard sponsort de halve marathon, hardloopspeciaalzaak RunX de 10 kilometer, Univé de 5 kilometer en Murata sponsort de Kidsrun. Samen met de andere sponsors zorgen zij ervoor dat de Haarlemmermeer Run ook dit jaar weer betaalbaar blijft en een succes kan worden. Meer informatie over de sponsors is te vinden op www.haarlemmermeerrun.nl.

Covid-19
De organisatie gaat ervan uit dat de Haarlemmermeer Run dit keer wel kan doorgaan. Uiteraard is het afhankelijk van de ontwikkeling van COVID-19 in Nederland, de richtlijnen en besluiten van de overheid, de gemeente, de politie en onze organisatie.