ALKMAAR - SV Hoofddorp heeft in de uiterste slotfase van het duel tegen AFC '34 de eerste overwinning van dit seizoen weten te pakken. De ploeg keek lang tegen een 2-0 achterstand aan, maar wist toch te zegevieren.

Het was Stefan Smal die in de 11e minuut de score opende en nog voor rust werd die verdubbeld door Sercan Yilmaz na goed voorbereidend werk van Martijn Riemersma.

Na de pauze bleek SV Hoofddorp, van voormalig AFC '34-trainer Jethro Abram, de sterkere ploeg, maar toch hield de thuisploeg tot halverwege de tweede helft stand. In de 67e minuut vond Martijn Tjon A Noek de aansluiting. De druk van de gasten hield aan, maar toch bleef AFC '34 tot de uiterste slotfase op de been. In de slotminuut zorgde Zakaria Bakrini alsnog voor de gelijkmaker en diep in blessuretijd bracht invaller Sidney Schmeltz de Alkmaarders helemaal in mineur: 2-3.