NOORD-HOLLAND - Na twee jaar van afwezigheid maakte de lenteklassieker de Ronde van Noord-Holland zaterdag zijn terugkeer op de wieleragenda. 4.500 fietsliefhebbers genoten van het lentezonnetje, de kleurrijke tulpenvelden en de knalgroene polders. In 80, 110 of 160 km trapten de deelnemers langs de mooiste plekjes van onze provincie. Zo werd het wielerseizoen voor veel wielrenners geopend bij één van de mooiste toertochten van Sportorganisatie Le Champion.


De temperatuur was aan de frisse kant toen er in de morgen vanaf Alkmaar, Hoorn en Purmerend werd gestart aan de lenteklassieker de Ronde van Noord-Holland. Deelnemers aan de twee langste afstanden, de 110 en 160 km, doorkruisten een groot deel van de provincie. Via typisch Noord-Hollandse dorpjes en langs kleurrijke bollenbedden fietsten de deelnemers voor het eerst in de geschiedenis van de toertocht langs de Noordzeekust bij Petten. Niet alleen de routes, maar ook de verzorgingsposten hebben een fris voorjaarsjasje aangetrokken. In Kolhorn en Heemskerk werd er massaal uit de pedalen geklikt om een stempel te halen en nieuwe energie op te doen op de sfeervolle posten.

Deelnemers aan de 80 km maakten zaterdag in een rustiger tempo een ronde tussen alle start- en finishlocaties. Naast IJsbaan de Meent in Alkmaar en IJsbaan de Westfries in Hoorn, werd deze editie ook de Koemarkt in Purmerend voor het eerst aangedaan door de deelnemers. Op het plein in het hartje van de stad was het al vroeg gezellig. Een sfeervolle toevoeging aan één van de oudste toertochten van Noord-Holland! Na het volbrengen van de lenteklassieker, met onderweg een stevige, frisse lentewind, namen de deelnemers na de finish het felbegeerde tegeltje in ontvangst, waarna er volop werd geproost op de zonnige finishlocaties.

Schitterend bedrag voor de Hartstichting

Ook deze editie is de Hartstichting het goede doel van de Ronde van Noord-Holland. De Hartstichting werkt aan oplossingen om hart- en vaatziekten eerder te kunnen herkennen en opsporen én beter te behandelen. Want: iedereen een gezond hart. Dat is de droom van de Hartstichting. Deelnemers konden bij inschrijving een vrijwillige bijdrage doen aan dit goede doel, wat resulteerde in een opbrengst van maar liefst: € 4.087,51. Op de Koemarkt in Purmerend werd in de middag om 13.00 uur de cheque met dit schitterende bedrag aan de Hartstichting overhandigd.

Editie 2023

De 49e editie van de Ronde van Noord-Holland wordt in 2023 gereden op zaterdag 22 april. De inschrijving opent medio november. Kijk voor meer informatie op www.rondevannoordholland.nl.