ZUID-SCHARWOUDE - Bij de start van de competitie in de 1e klasse van het zondagvoetbal is LSVV gestart met een driepunter. Tegen Legmeervogels maakte de ploeg van trainer Rob Klanker in het laatste kwartier een achterstand ongedaan om met 2-1 te zegevieren.

Het lijkt er op dat Klanker vooral een gelukkige hand van wisselen had, want het was niet veel wat de Langedijker formatie voorafgaand aan die slotfase liet zien. Toch was de trainer van mening dat zijn ploeg de meeste recht op de zege had vanwege het feit dat men risico durfde te nemen. En het moet gezegd worden dat ook het spel van Legmeervogels niet om over naar huis te schrijven was.

De eerste helft werd vooral gekenmerkt door twee rode kaarten. Scheidsrechter Tiesinga stuurde al na drie minuten Daley Venghaus van de gasten weg na een verbale uitbarsting. De verdediger kon slechts met moeite in bedwang worden gehouden door zijn ploeggenoten. Een half uur later stond ook de thuisploeg met tien man want ook een forse tackle van William van der Leeden werd bestraft met rood.

Doelpunten vielen pas na de rust. De tweede helft was nauwelijks een paar minuten op gang toen Quint Piris met een knappe lob de gasten op voorsprong schoot. LSVV greep de zege alsnog na de ingreep van Klanker waarbij hij Emmerik en Kramer naar de kant haalde, en Reinhard en Groenveld in de ploeg bracht. De van Reiger Boys overgekomen Martijn Grooff zorgde voor de gelijkmaker en vijf minuten voor tijd wist Toine Merk een vrije trap van Kansen op prachtige wijze tot doelpunt te promoveren.

Fotografie: Michel Bes Sportfoto's