ZUID-SCHARWOUDE - LSVV heeft zondag een terechte zege weten te boeken op het laag geklasseerde DSOV. De ploeg van trainer Rob Klanker was de hele wedstrijd de betere ploeg, en besliste het duel in de laatste twintig minuten.

Door de overwinning heeft LSVV de aansluiting met de top weer gevonden al zegt dat niets in een competitie waar de veschillen klein zijn en het over een week weer anders kan zijn. Met een gemankeerd elftal aangezien LSVV niet kon beschikken over sterkmakers als Tim Emmerik, Kai Botman en Boy Kansen bleken de kansen in de eerste helft schaars. Dat had anders kunnen zijn als scheidsrechter Schipper reeds na tien minuten een rode kaart had getrokken voor Damian Kramer na een stevige tackle op Martijn Grooff. De leidsman deed het af met geel.

Met de wind in de rug voerde de thuisploeg de druk steeds meer op en uiteindelijk kreeg men ook de terechte beloning. Nadat Toine Merk eerst nog de paal had geraakt wist Maik den Iseger even later een hoekschop van Joost Groenveld wel over de lijn te werken. Nauwelijks vijf minuten later was het Merk die nu wel het doel wist te vinden en was de overwinning een feit: 2-0

Foto's: Michel Bes Sportfoto's