HOOFDDORP - Er komt een grondig onderzoek van de onafhankelijke aanklager amateurvoetbal naar het geweldincident op het Hoofddorpse voetbalveld dit weekend. Dat zegt de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB). De grensrechter van de Haarlemse club Geel-Wit die de keeper van UNO bewusteloos sloeg, blijft voorlopig geschorst.

"We treden hard op tegen dit soort mensen en de onafhankelijke aanklager amateurvoetbal zal een grondig onderzoek instellen. Hangende het onderzoek is de persoon die de klap uitdeelde geschorst", zegt KNVB woordvoerder Daan Schippers tegen NH Nieuws. Over de duur van het onderzoek kan de woordvoerder nu nog niets zeggen.

De bond zegt iedere vorm van geweld af te keuren. "Dit soort incidenten hoort niet thuis op het voetbalveld. Voor zowel de KNVB als de voetbalclubs is het altijd vervelend om dit soort beelden te zien", aldus Schippers.

Bruut geweld
Nadat de wedstrijd Uno 1 - Geel-Wit 1 gistermiddag in een vechtpartij was ontaard, stormde een speler van het Haarlemse team Geel-Wit 1, die op dat moment als grensrechter bij de wedstrijd betrokken was, het veld in en sloeg de Uno-keeper knock-out. Het slachtoffer werd met een lichte hersenschudding naar het ziekenhuis gebracht,maar is inmiddels weer thuis.

Afname incidenten
Het aantal ernstige voorvallen op het voetbalveld neemt volgens de bond de laatste jaren structureel af. "Daar zijn we heel blij mee, maar we moeten ons blijven beseffen dat dit soort incidenten nooit op een veld mag gebeuren en ieder incident er een te veel is", aldus Schippers van de KNVB.

De KNVB laat verder weten dit soort zaken 'enorm serieus' te nemen en met beide clubs in contact te zijn en ze bij te staan als ze vragen hebben of ergens tegenaan lopen.