HOOFDDORP - Het Concours Hippique is een mooie traditie in Haarlemmermeer en ver daarbuiten. Paardenliefhebbers kunnen van 14 - 16 juni 2019 weer hun hart ophalen.

Het Concours Hippique zag ruim 100 jaar geleden het levenslicht. In eerste instantie werd het evenement gehouden aan de Concourslaan in Hoofddorp. Daar werd zelfs een speciaal terrein aangelegd. In de jaren '70 moest het terrein wijken voor het raadhuis en verhuisde het Concours naar het Haarlemmermeerse Bos.

In 2016 werd het evenement nieuw leven in geblazen en met succes! Het weekend in juni biedt meer dan alleen paarden. Bezoekers kunnen ook te genieten van bands en artiesten op een centraal podium en er is een Foodtruck festival. Voor de jongste bezoekers wordt een kinderdorp opgezet met tal van activiteiten

"Concours Hippique is een oer-Haarlemmermeerse traditie en ik ben blij dat het evenement ook dit jaar weer een feit is. Het vindt plaats in het Haarlemmermeerse Bos, een prachtige locatie voor een dergelijk evenement. In de bossen, met het water erbij. Helemaal perfect." aldus wethouder Marja Ruigrok.

Meer informatie over Concours Hippique Haarlemmermeer 2019