ZWANENBURG - Aankomend weekend wordt er in Zwanenburg een groot Internationaal Basketball Toernooi (International Basketball Tournament Amsterdam) georganiseerd waar 18 teams (zo'n 200 spelers), uit Nederland, Belgie, Duitsland en Frankrijk het tegen elkaar opnemen. De wedstrijden worden gespeeld op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 augustus in de SLS Hal (Dorpshuis Halfweg-Zwanenburg) van 10.00 - 21.00 uur.

Op vrijdag en zaterdag spelen we de poulewedstrijden om op zondag de play offs te spelen en te kijken wie er het beste is in de leeftijdscategorieën 'Mannen U17', 'Mannen U19' en 'Mannen U23'.

Basketbalvereniging Hot Pepper Heat uit Zwanenburg organiseert dit toernooi en werkt samen met de Basis (Maatvast) en De Bataaf. Op het terrein van De Bataaf zal er een basecamp worden gecreëerd waar de teams zullen overnachten.

Naast de spelers hebben we ook een groot international scheidsrechterspoule die de wedstrijden zullen fluiten. Zij komen uit Nederland, Duitsland, Hongarije, Slowakije, Litouwen, Belgie, Australia en Frankrijk.

Het toernooi is gratis te bekijken en voor iedereen vrij toegankelijk. Voor meer informatie over de wedstrijd tijden verwijzen we jullie graag naar www.ibta.nl.