ENSCHEDE - Ajax heeft zondagmiddag tegen FC Twente de eerste schade opgelopen in competitieverband. De ploeg van trainer Erik ten Hag speelde in Enschede zeer matig en kreeg vlak voor tijd de gelijkmaker om de oren.


"Dit was schandalig, heel slecht", sprak Daley Blind na afloop voor de camera van ESPN en daarmee had de Ajacied niets teveel gezegd. In een kolkende Grolsch Veste kwamen de Amsterdammers nooit in hun spel. De beste kans in de openingsfase was voor FC Twente toen Queensy Menig de bal niet langs keeper Stekelenburg kreeg en daarna blonk Ajax vooral uit in irritant gedrag, goed zichtbaar toen Klaassen licht het gezicht van Troupée raakte en Alvarez een duw gaf in de richting van Sadilek. Diezelfde Alvarez en Martinez kregen vlak voor rust nog wel kansjes, maar dat waren dan ook de enige wapenfeiten.

Ondanks het matige spel kwamen de Amsterdammers ook nog op voorsprong al was dat fortuinlijk. Via Robin Pröpper en keeper Unnerstal kwam de bal op de paal waarna Sebastièn Haller de bal voor zijn voeten kreeg: 0-1. Ajax ging er niet beter door voetballen en ook FC Twente kwam nauwelijks aan kansen toe. Toch kwamen de Tukkers vijf minuten voor tijd op gelijke hoogte toen de bal voor Pröpper viel die Stekelenburg kansloos liet. Bijna had invaller Danilo de club waar hij vorig jaar voor uitkwam nog pijn gedaan, maar Unnerstal wist het punt te redden en dat zou ook teveel eer zijn geweest voor het povere Ajax.