AMSTERDAM - Ajax heeft de "klassieker" tegen Feyenoord zondag met het kleinst mogelijke verschil weten te winnen. Een doelpunt van Ryan Gravenberch in de eerste helft bleek uiteindelijk voldoende voor de zege.


Na een tam begin in de Johan Cruijff Arena waarin alleen Tagliafico een goede kopkans over mikt, werd het boeiender vanaf het doelpunt welke halverwege de eerste helft viel. Na aangeven van Haller dreigt de Gravenberch eerst met rechts te gaan schieten,, maar kapte vervolgens naar zijn linker om keeper Marsman kansloos te laten. Vanaf dat moment komt Feyenoord er ook meer uit en dit levert direct een goede kans op voor Haps na aangeven van Berghuis. Onana weet echter redding te brengen.

Doelpuntenmaker Gravenberch keert vervolgens na de rust niet meer terug wegens een blessure en moet zich laten vervangen door Ekkelenkamp. Feyenoord krijgt vervolgens twee kansen via aanvoerder Berghuis die beide keren net naast mikt en tussendoor wordt ook nog een treffer van Jørgensen afgekeurd wegens buitenspel. Ten Hag voelt de bui hangen en grijpt verdedigend in door eerst Schuurs te brengen en even later Alvarez voor de zeer tegenvallende Promes. Advocaat daarentegen geloofde nog in de kansen en brengt in de laatste minuten Pratto. Ondanks vijf minuten blessuretijd lukt het de Rotterdammers echter niet om op gelijke hoogte te komen omdat Fer op Onana stuit en Siniseterra de lat raakt.

Ajax - Feyenoord 1-0 (1-0)
22. Gravenberch 1-0