DOETINCHEM - Ajax, Feyenoord, PSV en het verrassende Spakenburg zijn de halve finalisten in de KNVB-Beker. De Amsterdammers plaatsten zich vanavond als laatste door op bezoek bij De Graafschap te zegevieren.

De ploeg van trainer John Heitinga stond binnen een half uur op een comfortabele 0-2 voorsprong op De Vijverberg. Jorgé Sanchez opende de score met een fraai schot na een voorzet van Brian Brobbey. Een kwartiertje later wist Steven Bergwijn deze na een knappe individuele actie te verdubbelen. Voor de aanvaller was het zijn eerste goal sinds 12 november. De score had voor rust nog verder kunnen oplopen, maar Broobbey stuitte op keeper Jurjus en Kudus treft de paal.

Na de rust komt de thuisploeg iets beter voor de dag. Zo wordt een goal van Neghli afgekeurd en weet pasveer te redden op een inzet van Valencia. Brobbey beslist daarna het duel want nadat hij eerst nog op de paal kopt is het even later wel raak als hij dankbaar profiteert van een fout van Hillen: 0-3.