BERN - Ajax heeft zich overtuigend geplaatst voor de kwartfinale van de Europa League. Na de 3-0 thuiszege op Young Boys won de ploeg van trainer/coach Erik ten Haag donderdagavond ook de return in Zwitserland (0-2).

De Amsterdammers hadden opnieuw weinig te duchten van de Zwitsers die in de openingsfase nog wel even aandrongen via Elia en Nsame. Mocht de thuisploeg nog een greintje hoop hebben dan werd die na twintig minuten de grond ingeboord door David Neres die een voorzet van Tadic tot doelpunt wist te promoveren.

Tadic zelf beslist het duel kort na rust vanaf de strafschopstip. Waar Young Boys voor rust geen strafschop kreeg bij een vermeende handsbal van Alvarez, daar wordt het hands van Camara wel als penalty beoordeeld. Ajax kan hierna het duel geconcentreerd uitspelen en zich opmaken voor de loting van de kwartfinale die vrijdag plaats vindt.