NAPELS - Ajax heeft na het debacle van een week geleden in de Johan Cruijff Arena (1-6) ook in Napels een nederlaag moeten slikken. AS Napoli won met 4-2 en is al zeker van een plaats in de achtste finales van de Champions League.

Ajax, zonder de geblesseerde Rensch en geschorste Tadic, kreeg de eerste dreun al in de vierde minuut toen Lozano na een fraaie combinatie met Zielinksi binnenkopte. Na mogelijkheden voor Bergwijn en Berghuis volgde de tweede tik. Kvaratschelia vond Raspadori en die zorgde voor de 2-0. Taylor was voor rust nog dicht bij de aansluiting, maar mikte in het zijnet. Het viel te prijzen dat Ajax bleef drukken,al leverde het vele balbezit voor de rust weinig kansen op.

De eerste kans in de tweede helft leverde wel een treffer op toen Klaassen snoeihard binnenkopte. Een kwartier later was de marge weer twee toen Timber ongelukkig hands maakte en Kvaratschelia de penalty verzilverde. Toch werd het nog even spannend toen ook Ajax een strafschop kreeg die door Bergwijn werd benut, Ajax ging fel op jacht naar de gelijkmaker. Het werd echter 4-2, maar door een defensieve blunder van Blind kon Osimhen simpel binnentikken.