ROTTERDAM - Ajax heeft in een weinig enerverende wedstrijd een 0-1 zege geboekt op Sparta Rotterdam. Op Het kasteel zorgde aanvoerder Dusan Tadic voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Sparta, dat doelman Okoye voor rust met een schouderblessure verloor, hield ruim een half uur simpel stand en was zelf via Vito van Crooij eenmaal dreigend. Vervolgens kwam Benjamin van Leer, de vervanger van Okoye, met de schrik vrij bij een kopbal van Álvarez en de rebound van Danilo. Uiteindelijk moest hij capituleren op een een intikker van Tadic.

Na de rust veranderde er niet veel. Ajax bleef moeite houden om gaten te vinden in de defensie van het op de counter loerende Sparta. In de slotfase moest Van Leer nogmaals zijn keeperskwaliteiten tonen bij schoten van Tagliafico en Berghuis waardoor het bij 0-1 bleef.