ALKMAAR - AFC '34 heeft een sprongetje gemaakt naar de derde plaats van de 1e klasse A door het inhaalduel tegen SV Hoofddorp met 3-0 te winnen. Alle doelpunten vielen na de rust.

Het was voor SV Hoofddorp van voormalig AFC '34-trainer Jethro Abraham pas het derde duel in deze competitie waarde Alkmaarders al aan de zesde wedstrijd begonnen. De Hoofddorpers hebben een ervaren ploeg met enkele oud-profs, maar oogden met zo weinig wedstrijdritme onwennig aan de Robonsbosweg. Toch wist keeper Zuidema voor de rust de nul te houden ook omdat er niet al te grote kansen ontstonden.

Dat veranderde toen trainer Job Dragtsma in de rust Gijs Brouwer inbracht terwijl Daliel Afouzar van het middenveld naar de flank ging. Acht minuten na de rust kon Guillaume Rijssel de score openen na goed terugleggen van Amin Charik. De spits zorgde zelf, met het nodige geluk, voor de 2-0 aangezien een corner van Kevin Oudejans via zijn rug in het doel verdween. Op aangeven van Jarmo Vrenegoor wist Charik vlak voor tijd ook de eindstand op 3-0 te bepalen.