AALSMEER - Plaatsten wij vorige week nog foto's van de borden die in verband met de aanstaande Aalsmeerse Feestweek waren geplaatst, daar kunnen deze vanaf morgen weer opgeruimd worden en in de kast. Het bestuur van de "Feestweek" maakte maandagavond bekend dat het evenement zelfs in een afgeslankte vorm geen doorgang kan vinden.


Op de eigen website laat de organisatie weten:

Na uitvoerig overleg, afgelopen weekend, tussen ons bestuur en gemeente Aalsmeer, hebben wij een aantal mogelijkheden besproken om Feestweek 2021 in afgeslankte vorm doorgang te laten vinden. Na alles te hebben overwogen heeft het bestuur van Feestweek Aalsmeer maandagavond met pijn in het hart moeten besluiten dat Feestweek 2021 geen doorgang kan vinden.

Wij zouden zoveel afbreuk doen aan de ‘normale’ Feestweek, dat dit een van de hoofdredenen is om twee weken voor de opbouw, toch te stoppen. We zouden velen van jullie teleurstellen wanneer er een Feestweek gehouden zou worden met slechts 750 bezoekers, alle zijwanden van de tent open, risico’s op openbare orde problemen, etc., etc. Uiteindelijk blijven er meer minpunten dan pluspunten over, waardoor dit voor ons de enige juiste beslissing is. Want Feestweek Aalsmeer moet voor zoveel mogelijk mensen zijn!

Aankomende weken nemen wij contact op met al onze trouwe sponsoren en iedereen die een toegangskaart heeft gekocht. Geef ons wel even de tijd om te reageren, want je zult begrijpen dat dit heel veel werk is.

Wij willen gemeente Aalsmeer, in het bijzonder onze burgemeester Gido Oude Kotte en zijn veiligheidsadviseur Bart Schmidt, enorm bedanken voor de steun die wij hebben gekregen, de tientallen vergaderingen en overlegmomenten om toch alle mogelijkheden te bespreken.

Wij wensen Vuur en Licht een fantastisch evenement toe en SPIE en de braderie sterkte bij het nemen van hun beslissing.

Tot volgend jaar!

Met feestelijke groet,
Bestuur Stichting Feestweek Aalsmeer
René, Dorine, Roland, Ruben, Dave en Jelle