HALFWEG - Als je de komende tijd goed oplet, kun je ze misschien zien: in Halfweg zijn wolven gesignaleerd. Ze zijn onderdeel van een bijzonder project van kunstenaar Emma van Drongelen, waarin de wolf een hoofdrol speelt.

Emma Van Drongelen is tekenaar met een grote voorliefde voor wolven. Haar wolventekeningen zijn vanaf 20 mei te zien tijdens de groepsexpositie

De grote doeken gaan komend jaar op zwerftocht door Nederland en zullen te zien zijn op allerlei binnen- en buitenlocaties (precies zoals wolven in het wild). In een bos, langs een schapenweide, op de Veluwe, in galeries en expositieruimtes, tijdens Festival Hongerige Wolf en gedurende de Nacht van de Vluchteling. Zullen de wolven gedoogd worden? Zijn ze welkom of juist niet?

Op elke plek waar de wolven van Van Drongelen heen gaan, wordt hun komst aangekondigd met een speciale postercampagne. Op die poster staat het gedicht ‘Wolf in …’ van dichter Oscar Eichelhäher samen met een wolventekening van van Drongelen. Hun posterproject startte vorige zomer in Heemstede met ‘Wolf in Heemstede; en kreeg toen veel media-aandacht.

In Halfweg gaat het duo Van Drongelen & Eichelhäher komende week rond middernacht de wolven loslaten in het dorp tijdens een artistieke performance. Met zelfgemaakte wolvenmaskers voeren ze een choreografie uit die gebaseerd is op verschillende soorten gedrag van de wolf, zoals het paringsritueel, het kenmerkende huilen dat wolven voor en na de jacht doen en het zogenaamde

Op zondag 28 mei geeft Van Drongelen bovendien een workshop wolven tekenen (voor alle leeftijden) bij BOGOTÁ. Wie het leuk vindt om mee te doen, kan zich opgeven via haar e-mailadres woudvanemma@gmail.com.

Over de makers:
Emma van Drongelen is tekenaar. Haar werk bevindt zich op het subtiele snijvlak van ogenschijnlijke tegenstrijdigheden: ontstaan en vergaan, orde en chaos, binnen- en buitenkant. Ze creëert in haar werk een mysterieuze wereld waarin alles onlosmakelijk met elkaar verbonden is. Ze tekent instinctief, op een niveau waar de ratio het onderbewustzijn raakt. Van Drongelen woont in Haarlem en heeft haar atelier in Halfweg.

instagram.com/woudvanemma

Oscar Eichelhäher is dichter. Hij komt uit Berlijn en woont al jaren in een bos aan de rand van Heemstede. Het gedicht ‘Wolf in …’ schreef hij speciaal bij de wolventekeningen van Emma van Drongelen.
instagram.com/oscareichelhaher

De poster met het gedicht van Eichelhäher en de wolven-tekening van Van Drongelen (formaat A2, limited edition) is verkrijgbaar via de makers.

Expositie ‘Everything but the Girls’ - 8 vrouwelijke kunstenaars tonen hun werk in de Expoloods van Broedplaats BOGOTÁ

20-29 mei

Broedplaats BOGOTÁ, Haarlemmerstraatweg 79 in Halfweg

Opening: 20 mei 16.30 uur