AALSMEER - De nieuwe rotonde op de kruising Burgemeester Hoffscholteweg met de Burgemeester Kasteleinweg is geopend.


Na een periode van 2 maanden kunnen de eerste auto’s en fietsers op 10 maart 2021 voor het eerst gebruikmaken van de nieuwe rotonde.

De rotonde Burgemeester Hoffscholteweg is de tweede van de 6 nieuwe rotondes die op de Burgemeester Kasteleinweg aangelegd worden. Bij 5 rotondes, waaronder de rotonde van de Burgemeester Hoffscholteweg, rijdt de bus recht door de rotonde heen. Zo rijdt de bus minder bochten en is de busrit niet alleen sneller, maar ook comfortabeler voor reizigers.

De rotonde bij de Burgemeester Hoffscholteweg is na opening vooralsnog alleen toegankelijk voor het verkeer vanuit de richting Van Cleeffkade/Oosteinderweg en voor het verkeer van en naar de Hoffscholteweg. Het wegdeel tussen de nieuwe rotonde en de nog aan te leggen rotonde bij de Ophelialaan is afgesloten voor verkeer. Als de werkzaamheden aan de rotonde Ophelialaan half april zijn afgerond zal ook dit deel open zijn voor al het verkeer.


Het project HOVASZ
De rotonde Van Hoffscholteweg is onderdeel van het project HOVASZ (Hoogwaardig Openbaar Vervoerverbinding Aalsmeer - Schiphol-Zuid). De nieuwe HOV-verbinding is een van de schakels in het regionale HOV-netwerk R-net en biedt reizigers frequent, comfortabel en betrouwbaar busvervoer. Naast de busbaan worden de N196 in de Haarlemmermeer, de Burgemeester Kasteleinweg in Aalsmeer en de Koningin Maximalaan in Uithoorn, inclusief de fietspaden, opnieuw ingericht als een tweebaansweg voor lokaal bestemmingsverkeer. Een aanzienlijke verbetering voor de leefbaarheid, bereikbaarheid en de veiligheid in Aalsmeer.

Het project HOVASZ is een samenwerkingsverband van de provincie Noord-Holland met de gemeenten Aalsmeer, Haarlemmermeer, Uithoorn en de Vervoerregio Amsterdam. De aannemer is Dura Vermeer. HOVASZ wordt naar verwachting eind 2021 in gebruik genomen.