BOVENKERK/UITHOORN - De provincie Noord-Holland herstelt het wegdek van de Bovenkerkerweg (N521) tussen Amstelveen en Uithoorn.


Ook voert de aannemer reparaties uit aan het naastgelegen fietspad. Voor de werkzaamheden wordt de N521 afgesloten van 16 juli tot en met 22 juli 2022. Doorgaand verkeer wordt omgeleid en moet rekening houden met extra reistijd.

In het wegdek van de Bovenkerkerweg (N521) zijn op meerdere delen scheuren en kuilen. De maximum snelheid op de weg is daarom teruggebracht naar 30 km per uur. Om de weg weer voor 80 km per uur veilig te maken, worden de kuilen gevuld en het asfalt vervangen. Ook voert de aannemer reparaties uit aan het naastgelegen fietspad.

Afsluiting Bovenkerkerweg van 16 tot en met 22 juli

De herstelwerkzaamheden vinden plaats van zaterdag 16 juli (07.00 uur) tot en met vrijdag 22 juli (17.00 uur). Tijdens deze periode is de N521 in beide richtingen afgesloten tussen de Burgemeester Wiegelweg en de T-splitsing Bovenkerkerweg/Zijdelweg (hectometerpaal 0.0 en 1.0).

Omleiding via de Legmeerdijk

Tijdens de afsluiting van de Bovenkerkerweg worden de nood- en hulpdiensten, fietsers en voetgangers onder begeleiding van verkeersregelaars langs de werkzaamheden geleid. Al het doorgaande (gemotoriseerd) verkeer wordt omgeleid via de Beneluxbaan, Legmeerdijk (N231) en de N201 (en vice versa). Voor het busvervoer geldt een aangepaste dienstregeling. Deze is te vinden op www.connexxion.nl.

Meer informatie

Met vragen kunnen weggebruikers en omwonende contact opnemen met het servicepunt van de provincie via telefoonnummer: 0800-0200600 (gratis) of per mail: servicepunt@noord-holland.nl.