HAARLEMMERMEER - De provincie Noord-Holland plaatst tussen maandag 13 en vrijdag 24 november 2023 grasbetontegels in de bermen langs een deel van de Drie Merenweg (N205) zodat de verkeerssituatie veiliger wordt.


De grasbetontegels komen op de Drie Merenweg (N205) tussen de Kruisweg (N201) en Bennebroekerweg. De werkzaamheden worden in 2 fases uitgevoerd.

Werkzaamheden 13 – 16 november

Van maandag 13 november tot en met donderdag 16 november wordt gewerkt op de rijbaan vanaf Nieuw-Vennep in de richting van Cruquius (noordzijde). Er wordt dag en nacht gewerkt. Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, wordt telkens een deel van een rijstrook afgezet en de snelheid verlaagd naar 70 kilometer per uur. Verkeer kan over de andere rijstrook langs de afzetting rijden.

Werkzaamheden 20 – 24 november

Van maandag 20 november tot en met vrijdag 24 november wordt gewerkt op de rijbaan vanaf Cruquius in de richting van Nieuw-Vennep (zuidzijde). Er wordt dan ook dag en nacht gewerkt, maar niet tijdens de avondspits tussen 15.00 en 20.00 uur.

Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, wordt telkens een deel van een rijstrook afgezet en de snelheid verlaagd naar 70 kilometer per uur. Verkeer kan over de andere rijstrook langs de afzetting rijden.

Verbeteren veiligheid

Op de Drie Merenweg (N205) worden verschillende maatregelen genomen om de veiligheid op de weg te verbeteren. Grasbetontegels zijn betonnen blokken waar gras doorheen kan groeien. Deze blokken zorgen voor extra draagkracht en stevigheid zodat een bestuurder die net naast de weg rijdt veilig terug kan sturen naar de rijbaan.

Daarnaast wordt tot en met 24 november op het weggedeelte tussen de Schipholweg (N232) en de Vijfhuizerweg in de middenberm een vangrail geplaatst. Langs de pijlers van de fly-over Zuidtangent komen in de buitenberm vangrails.

Meer informatie

Weggebruikers en bewoners met vragen kunnen contact opnemen met het Servicepunt van de provincie via 0800-0200 600 (gratis) of via servicepunt@noord-holland.nl. Of volg de werkzaamheden via de regionale Facebookpagina Amstelland en Meerlanden (@AmstellandMeerlanden).


Foto Martijn Beekman.