HOOFDDORP - Kinderen uit de buurt van Hoofddorp die in de kerstvakantie zin hebben in een middag waterpret kunnen hun hart ophalen. Op vrijdag 5 januari meert Optimist on Tour, het rondreizend watersportevenement voor jeugd, georganiseerd vanuit het watersportverbond, aan in het zwembad SKWA in Hoofddorp. Hier kunnen kinderen op een veilige manier vertrouwd raken met watersport.

Zin in een middag waterpret in het zwembad? In een middag leren kinderen bijvoorbeeld peddelen, omslaan in een Optimist (eenpersoons zeilboot), en leren zij wat te doen om de boot weer rechtop te krijgen. Daarnaast zijn er kano's en beleef je met spelletjes veel plezier op het water! In de veilige en vertrouwde omgeving van zwembad SKWA leren kinderen dat je gewoon kan ademen onder een omgeslagen optimist met zwemvest aan. Zeil- en/of kano ervaring is niet nodig, een zwemdiploma wel. Dé manier om op een leuke, speelse manier in helder water, vertrouwd te raken met water.

"Wist jij dat zwemmen met een zwemvest aan heel leuk is? En dat je met een simpel trucje de boot weer snel rechtop hebt?" - Deelnemer Jens, 11 jaar.

De activiteit wordt geheel gratis aangeboden. Schrijf je wel van te voren hier in, want vol=vol! Vervolgens meld je je in het zwembad zodat we weten dat je er bent. Een entreebewijs voor recreatief zwemmen in het zwembad is vereist. Deze kost €7,40 (€7,80 per 1 januari) per persoon en kun je vooraf bestellen of bij de balie kopen. Je kunt hiermee de rest van de middag ook vrij zwemmen in het zwembad.

Activiteiten


In een uur tijd doorloop je in een groepje de volgende activiteiten:
Peddelen in een bootje
Kanovaren
Omslaan in een zeilboot
Zwemmen met een zwemvest
Jezelf redden van onder een zeil

Voorwaarden

Zeil- of kano ervaring is niet nodig
Zwemdiploma A is vereist
Adviesleeftijd voor deelname is 8 t/m 12 jaar
Deelname is gratis excl. toegang tot het zwembad.
Bestel je zwembadticket vast hier.
Vooraf aanmelden kan via deze link, of ter plekke in het zwembad, let op: vol=vol

Tijden


Kinderen kunnen zich via optimistontour.nl inschrijven voor een van drie rondes op 5 januari in het zwembad. De tijden zijn:
Ronde 1: 12.00 - 13.00 uur
Ronde 2: 13.10 - 14.10 uur
Ronde 3: 14.20 - 15.20 uur

Locatie

Zwembad SKWA SportcomplexKoning Willem-Alexander
Bennebroekerweg 800
2134 AB Hoofddorp