HEEMSTEDE - Vanwege de door de overheid aangekondigde versoepelingen gaan de excursies van Landschap Noord-Holland weer van start. We ontvangen u graag op zondag 4 juli voor deze mooi wandeltocht door het rijke verleden van de Overplaats in Heemstede.

De Overplaats is onderdeel van de buitenplaats de Hartenkamp, waar ooit de beroemde geleerde Linnaeus planten bestudeerde. Het ligt op een strandwal met eeuwenoude bomen, gazons en opvallend veel hoogteverschillen. We maken een wandeling over de toppen van de strandwal en over de slingerpaden van het bospark dat door de gebroeders Zocher in de negentiende eeuw is aangelegd. We eindigen in het Linnaeushof.

Sporen van Linnaeus
Tijdens de wandeling wordt aandacht gegeven de ontwikkeling van het bospark vanaf het einde van de 17e eeuw van de Franse landschapstijl via de Engelse landschapstijl tot wat het nu is. Aan de hand van oude kaarten en tekeningen zullen we de historische plaatsen terugvinden zoals de blekerij de Gliphoeve, Parnassusberg, de theekoepel, het amfitheater en de plantentuinen ten tijde van George Clifford en Linnaeus. Ook wordt er aandacht gegeven aan de ontwikkeling van het Linnaeushof in de vorige eeuw door Henri W. Roozen.

Wandelt u ook mee?
Zondag 4 juli van 11.00-12.30 uur
Vertrekpunt: Ingang Linnaeushof aan de Glipperweg in Heemstede, op de grens met Bennebroek
Kosten € 7,- en € 3,- voor kinderen tot 12 jaar, beschermers € 4,- en € 2,- voor hun kinderen tot 12 jaar.

Kijk voor verdere informatie en het maken van een reservering op de website van Landschap Noord-Holland: www.landschapnoordholland.nl