VIJFHUIZEN - Op 22 oktober jl. verscheen bij Uitgeverij Poseidon 'Giftig', het vijfde boek van auteur Suzanna Esther. 'Giftig' is een spannende psychologische roman vol mysterie, een verhaal over liefde, psychologie en familiedynamiek.

Verandermanager en psycholoog Mara van den Berghe, staat centraal in 'Giftig'. Na een heftige periode grijpt Mara een tijdelijke klus aan om, in opdracht van de eigenaar van een psychologisch onderzoeksbureau, een negenjarig meisje met gedragsproblemen te observeren en diagnosticeren. Daartoe zal Mara gedurende een maand intern op landgoed Huis ten Have te Veenbrug in Groningen verblijven. Maar waar is Annabelles vader en wat is er met haar moeder? Waarom ligt het bewaard gebleven archief nog niet in het museum van Veenbrug? Welke geheimen worden er door de familie van Haeften en het personeel verborgen gehouden? Algauw vermoedt Mara dat de oorzaak van Annabelles problematiek de geheimzinnige en verstoorde familiedynamiek is.

Samen met Thomas van Willingen, zoon van de huishoudster en student Psychologie, gaat Mara op onderzoek.Als er een moord wordt gepleegd, is het einde nabij... Enthousiast ontvangenNu, kort na de verschijning van haar vijfde boek, mag Esther zich verheugen in verschillende uiterst positieve reacties. Zo liet Leeskost-recensent, Piet Windhorst weten: 'Het boek krijgt steeds meer thrillerachtige elementen door het speurwerk van Mara en Thomas. Het slot is heftig en onverwacht, maar zeker geloofwaardig. De stijl is zeer verzorgd. Dat wordt al duidelijk door de fraaie openingszin: De regendruppels op de voorruit vormden langgerekte tranen. Een intrigerende, soms spannende, moderne roman.

'Literair agent, Hanneke Tinor-Centi, schreef: 'Giftig is het beste werk van deze auteur op wie voorlopig nog geen rem lijkt te zitten. Een uiterst intrigerende roman!' En Jitske Kingma-Postma zegt: 'Psychologisch is het goed opgebouwd. Het mysterie wordt op kalme rustige wijze ontrafelt. Verleden en heden vullen elkaar aan en laten alle puzzelstukken hun juiste plek innemen. Het verhaal is geloofwaardig. Super spannend. Mysterieus, vreemde personages versus lieve. De schrijfstijl is beeldend. Dit verhaal is genieten.'