NIEUW VENNEP - In de tweede aflevering van het Erfgoed journaal Haarlemmermeer staan weer tal van 'erfgoedpareltjes' centraal.Zo nemen we een kijkje in het Stoomgemaal Halfweg, dat vanaf 9 april weer open is voor publiek.Op 10 april opent het Kunstfort bij Vijfhuizen weer de deuren en in Fort van Hoofddorp kun je het 'Levend Fort Kwartet' spelenof een excursie naar de caponnière boeken.

Speciale aandacht besteedt het Erfgoed journaal Haarlemmermeer aan de 'superbus' van astronaut Wubbo Ockels.Deze elektrische bus kon 250 km/urr halen, maar staat nu stil in het NTM in Nieuw-Vennep. Verslaggevers Benjamin enChiara onderzoeken hoe dat komt. En interviewen Joris Melkert van de TU Delft, een van de ontwikkelaars van dezebijzondere bus.

Ook kun je een reportage zien over de expositie 'De Vergeten Oorlog', die nu te zien is in CRASH '40-'45 in Aalsmeerderbrug.Die gaat over de periode 1942-1949 in toenmalig Nederlands-Indië (nu Indonesië), de Japanse bezetting en de bersiapperiode.En: Erfgoedvrijwilliger Elly Brouwer van het Kunstfort krijgt bezoek van De Klaverman, die haar het Doosje Geluk overhandigt.

Nu te zien op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=ZAbICSb6Hz4

,via Oneindig Noord-Holland en in het Filmhuis Pier K in Nieuw-Vennep