HOOFDDORP - Sneeuwklokjes, anemonen, narcissen, aronskelken, speenkruid, vingerhelmbloem. Deze en vele andere voorjaarsbloeiers schieten momenteel de grond uit. Ze zijn mooi, makkelijk in onderhoud en nuttig voor de natuur.


Op zondag 2 april (13-16.30 uur) organiseren De Heimanshof en IVN werkgroep Haarlemmermeer samen een speciale dag over deze bloemen die het voorjaar kleur geven. Deze middag kunt u tientallen soorten in bloei zien in de wildeplantentuin op de Wieger Bruinlaan 1 in Hoofddorp.

Voorjaarsbloeiers zijn niet alleen kleur in de tuin of berm, maar ook een belangrijke eerste voedselbron voor bijen, vlinders en andere insecten die ontwaken uit hun winterrust. Bezoekers kunnen meer te weten komen over deze planten tijdens een rondleiding of een bezoek aan de tentoonstelling in het informatiecentrum De Kijkdoos van De Heimanshof.

In de tentoonstelling zijn naast informatie over de voorjaarsbloeiers ook vele vormen van tulpenvasen en andere bollenpotten te zien.

Heb je een tuin en een beetje ruimte, koop dan een stekje van een voorjaarsbloeier zoals daslook (ook lekker in de sla), armbloemig look, driekantig look of zwartmoeskervel (deze laatste twee zijn best zeldzaam).

Tip: Onderweg genieten van voorjaarsbloeiers? Op diverse plekken langs fiets- en wandelpaden, in de verschillende parken en tuinen van wat oudere boerderijen staan voorjaarsbloeiers als sneeuwklokjes, longkruid, bosanemonen en meer.

Heimanshof

Wieger Bruinlaan 1

Hoofddorp

Aanmelden niet nodig...