AMSTELVEEN - Op zondag 2 juni 2019 organiseert de Stichting Dorpentocht voor de 42e keer een recreatieve fietstocht, waarvan de opbrengst bestemd is voor een Goed Doel. Dit jaar is Stichting Dorpentocht bijzonder blij om met de opbrengst van de fietstocht het Bartiméus Fonds te kunnen helpen.

“In ons land zijn duizenden blinde kinderen die ook gewoon willen leren, spelen en sporten. Door hun visuele beperking is dat niet altijd vanzelfsprekend. Maar het kán, met onze hulp. Samen met u kan het Bartiméus Fonds voor deze kinderen het verschil maken. Met de opbrengst van de Dorpentocht maakt het Bartiméus Fonds belangrijke extra’s mogelijk voor kinderen met een visuele beperking. Denk aan sportprojecten of veilige speeltoestellen. Dus met uw deelname aan de Dorpentocht geeft u deze kinderen een prachtige kans om ook in beweging te komen! Meer info: bartimeusfonds.nl

De Dorpentocht 2019 kent net als voorgaande jaren weer twee afstanden; de traditionele afstand is natuurlijk de 55 kilometer; de korte route is circa 35 kilometer. Maar het maakt niet zoveel uit welke afstand u fietst, het is veel belangrijker dat u fietst. Want dan kunt u weer volop genieten van een gezellige dag in een mooie omgeving tijdens een zorgvuldig voorbereide fietstocht, en dit alles ten behoeve van het Goede Doel.

De startposten liggen dit jaar in: Amstelveen, Uithoorn, Waverveen, Vinkeveen, Vreeland, Abcoude, Amsterdam en Ouderkerk aan de Amstel. Onderaan dit artikel en op de website www.dorpentocht.net zijn de exacte adressen en afstanden vermeld. Bij veel van deze startplaatsen zijn voldoende parkeerplaatsen voor het geval u er voor kiest met de auto naar de start te komen.

Bij meerdere posten is het mogelijk om iets te eten en/of te drinken. In de routebeschrijving zijn deze plaatsen duidelijk aangegeven. U kunt ook bij een andere langs de route gelegen horecagelegenheid iets nuttigen of gewoon op een bankje in het gras uw eigen lunch gebruiken.

Bij elke post ontvangt u een stempel met een letter op uw deelnemerskaart. De letters vormen samen het codewoord van de dag en dit woord heeft zoals altijd te maken met het Goede Doel, nu het Bartiméus Fonds.

De Dorpentocht staat al lang bekend om de goede organisatie en brengt u langs de meest schitterende plekken in de omgeving. En zoals u gewend bent, ieder jaar een andere route. De Stichting Dorpentocht steekt elk jaar veel tijd en moeite in het vinden van fietspaden waar u nog niet eerder geweest bent.

En na afloop van uw fietstocht ontvangt u zoals gebruikelijk natuurlijk het fel begeerde erelint. Deze fraai uitgevoerde herinnering is uw bewijs van deelname. Er zijn fietsers die intussen alle 41 voorgaande exemplaren hebben verzameld.

De kosten van deelname zijn nog steeds € 4,50 (op de dag van de tocht), maar u betaalt slechts € 3,50 als u vooraf bij één van de voorverkoopadressen een deelnemerskaart aanschaft (zie onder). En wederom is er weer de mogelijkheid een deelnemerskaart via de website www.dorpentocht.net te bestellen. Dan betaalt u € 4,00 (inclusief verzendkosten).

De hoofd-startpost is net als vorig jaar in het gebouw van het Keizer Karel College aan Elegast 5 te Amstelveen. Graag treffen wij u op zondag 2 juni a.s. daar, of op één van de andere onderstaande startposten.


STARTPLAATSEN

AMSTELVEEN (35 + 55 km) Keizer Karel College, Elegast 5

UITHOORN (35 + 55 km) UWTC, Randhoornweg 100

WAVERVEEN (35 + 55 km) Hoek Veldweg / Proostdijerdwarsweg

VINKEVEEN ( 55 km) Café restaurant Viersprong, Vinkenkade 2

VREELAND ( 55 km) Dorpshuis Fetha, Fetha 16

ABCOUDE ( 55 km) Fietsbrug Amsterdam Rijnkanaal

OUDERKERK A/D AMSTEL (35 + 55 km) Café De Vrije Handel, Dorpsstraat 7


VOORVERKOOP
Voorverkoop is van vrijdagmiddag 17 mei 2019 tot en met vrijdag 31 mei 2019 bij onderstaande adressen.

- Bruna Amstelveen Groenhof 118
- Boekhuis Aalsmeer Zijdstraat 12 NIEUW
- Mondria Mijdrecht De Lindeboom 11
- Bruna Uithoorn Amstelplein 81 NIEUW
- Stichting Dorpentocht www.dorpentocht.net


PRIJZEN (per deelnemerskaart):
- In de voorverkoop is het tarief € 3,50
- Het tarief voor bestellen via de website www.dorpentocht.net is € 4,00 (inclusief verzendkosten)
- Op de dag van de tocht is het tarief € 4,50


STARTTIJD:
Er kan gestart worden vanaf 9:00 uur tot 14:00 uur
Alle posten sluiten uiterlijk 17:00 uur


MEER INFORMATIE:
Kijk op onze website www.dorpentocht.net
Of stel een vraag per e-mail op info@dorpentocht.net
Like ons op facebook: www.facebook.com/Dorpentocht