HAARLEM - Het Spaarne Gasthuis in Haarlem en Hoofddorp heeft nog genoeg capaciteit om alle coronapatiënten op te nemen. Er zijn genoeg plekken op de intensive care en op de speciale corona-afdeling.


Het ziekenhuis noemt geen aantallen van hoveel coronapatiënten er nu in de bedden liggen. Een van de redenen is dat dit aantal dagelijks verandert. De verwachte toename van patiënten levert nu geen problemen op. "We hebben nu voldoende plek. Vergeet niet, we hebben drie locaties. Er is nu ruimte genoeg om op te schalen', zegt een woordvoerder.

In ieder geval tot en met 28 april blijven speciale maatregelen gelden in de locaties van het Spaarne Gasthuis. Zo zijn polibezoeken omgezet naar telefonische afspraken en zijn niet-spoedeisende operaties opgeschort. Daar is bij gekomen dat alle overige patiënten en bezoekers gevraagd wordt naar klachten. Dit gebeurt voor de veiligheid, direct bij binnenkomst in de centrale hal. Op deze manier wil het ziekenhuis besmetting met het Coronavirus zoveel mogelijk voorkomen.