HOOFDDORP - Stichting Kinderopvang Haarlemmermeer (SKH) en het Spaarne Gasthuis Hoofddorp slaan de handen ineen. Voor de kinderen van medewerkers van het Spaarne Gasthuis Hoofddorp opent SKH een nieuwe, flexibele opvanggroep. Deze groep is gevestigd in kinderdagverblijf Hasselbraam, op steenworpafstand van het Spaarne Gasthuis Hoofddorp.

Flexibele kinderopvang


Veel zorgmedewerkers van het Spaarne Gasthuis draaien wisselende diensten. Hierdoor is er behoefte aan flexibele kinderopvang, maar dit amper beschikbaar in de regio. Bij flexibele kinderopvang heb je in tegelstelling tot reguliere kinderopvang geen vaste dagen waarop je je kind brengt. Dit geeft zorgmedewerkers de mogelijkheid tot het draaien van wisseldiensten, zonder dat ze zich druk hoeven te maken over de opvang van hun kind(eren).

Feestelijke opening

Op maandag 23 oktober werd de Spaarne-groep in kinderdagverblijf Hasselbraam feestelijk geopend. Na het doorknippen van het lint, werd er geproost en was het tijd voor een gebakje.


“Wij zijn verheugd met de samenwerking met het Spaarne Gasthuis”, zegt Annemarie Dees, directeur van Stichting Kinderopvang Haarlemmermeer. “SKH en het Spaarne Gasthuis zijn twee maatschappelijk betrokken organisaties die elkaar goed aanvullen. Wij zijn blij dat we medewerkers van het Spaarne kunnen ondersteunen in de opvang van hun kinderen, terwijl zij belangrijk werk doen.”

Sanne van Kempen-Buning, senior projectleider van het Spaarne Gasthuis, vult aan: “Het is geweldig dat er nu voor medewerkers van het Spaarne Gasthuis een vorm van kinderopvang is georganiseerd die past bij hun wisselende roosters”. Margreet de Geus, a.i. manager HR: “Heel mooi dat we vandaag het lintje door konden knippen en dat de samenwerking nu officieel gestart is, wij zijn hier ontzettend blij mee.”

Meer informatie over flexibele opvang voor medewerkers van het Spaarne Gasthuis Hoofddorp (kinderdagverblijf Hasselbraam) vind je op www.kinderopvanghaarlemmermeer.nl.