HAARLEMMERMEER – Zaterdag 8 juni 2024 houdt International Justice Mission (IJM) voor de zevende keer op rij de MudRaise. De MudRaise is een obstakelrun door de modder, waarbij de deelnemers fondsen werven voor de strijd tegen moderne slavernij. Inmiddels hebben zich ruim 330 deelnemers aangemeld, die gezamenlijk al ruim € 191.000 aan donaties hebben opgehaald.

Net als vorig jaar is de MudRaise op het parcours van Mud Masters in Haarlemmermeer. Dit jaar doet onder andere tv-presentator Rachel Rosier mee. Zij werft fondsen voor de strijd tegen een snelgroeiende vorm van moderne slavernij, namelijk online kindermisbruik in de Filipijnen.

Voor het magazine van IJM Nederland schreef Rachel over dit kindermisbruik: “Ik las over kinderen tussen nul en achttien jaar, die dagelijks worden verkracht voor een webcam, voor het oog van duizenden doodgewone maar verknipte mannen, bijna zonder uitzondering wit en westers die niks geven om een kinderleven en hen voor een habbekrats graag de vernieling in helpen.” Het geld dat Rachel en anderen ophalen met de MudRaise, wordt gebruikt voor de bevrijding van kinderen, traumazorg en rechtszaken tegen uitbuiters.

Ook sportcoach en influencer Rev Wayne (@revfit.nl) doet dit jaar mee aan de MudRaise. “Het is bizar dat in deze tijd miljoenen mensen vastzitten in slavernij,” zegt hij. “Voor veel producten die hier in de winkel liggen, zijn elders mensen uitgebuit en mishandeld. Vaak gaat het zelfs om kinderen. Dit onrecht moet stoppen! Daarom ga ik door de modder om de strijd tegen moderne slavernij te steunen.”

Naast de strijd tegen online kindermisbruik, wordt er ook geld opgehaald voor de aanpak van gedwongen prostitutie in Zuid-Azië en de strijd tegen kindslavernij in Ghana.