AALSMEER - De rotonde bij de Zwarteweg is vrijdag 31 juli geopend. Na bijna 4 weken werkzaamheden is het oude kruispunt vervangen door een prachtige rotonde.


Vrijdag vanaf 14.30 uur reden de eerste auto’s en fietsers over de eerst rotonde die het project HOVASZ heeft aangelegd. Ook het weggedeelte tussen de Zwarteweg en de Legmeerdijk is tijdens deze afsluiting definitief gemaakt. Dat betekent dat de maximumsnelheid op dit weggedeelte nu 50 km/u is.

Over HOVASZ

De nieuwe HOV-verbinding is 1 van de schakels in het regionale HOV-netwerk R-net en biedt reizigers frequent, comfortabel en betrouwbaar busvervoer. Naast de busbaan worden de N196 in de Haarlemmermeer, de Burgemeester Kasteleinweg in Aalsmeer en de Koningin Maximalaan in Uithoorn, inclusief de fietspaden, opnieuw ingericht als een tweebaansweg voor lokaal bestemmingsverkeer. Dit verbetert de leefbaarheid, bereikbaarheid en de veiligheid in Aalsmeer aanzienlijk. HOVASZ wordt naar verwachting in september 2021 opgeleverd.

Tevredenheidspanel HOVASZ

Aannemer Dura Vermeer wil graag de mening van omwonenden en belanghebbenden horen over de uitvoering van de werkzaamheden. U kunt zich opgeven voor het tevredenheidspanel. Deelnemers krijgen om de paar weken een mail met enkele vragen. Wat vindt u van de uitvoering? Wat kan er beter? De bedoeling is om – als dat mogelijk is – de hinder verder te beperken. U kunt zich aanmelden voor het panel via uwmeningtelt.nu/hovasz.

Meer informatie

Met vragen over de werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie via 0800-0200 600 (gratis) of per mail: servicepunt@noord-holland.nl. Actuele informatie over de werkzaamheden is ook te vinden op de Facebookpagina van HOVASZ.