HAARLEMMERMEER - De repetities voor Disney's High School Musical zijn begonnen! Afgelopen zondag 1 september werd de repetitieperiode feestelijk afgetrapt. De cast, bestaande uit 36 toptalenten uit het hele land, werkt de komende zeven maanden toe naar de première op 21 maart in De Meerse. Niemand minder dan Ferron de Wit zal de hoofdrol van Troy Bolton vertolken.

Voorafgaand aan de kick-off werd bekendgemaakt dat Musical 2.0 voor de vorige voorstelling ‘Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat’ twee keer genomineerd is voor een Amateur Musical Award in de categorieën ‘Beste mannelijke hoofdrol’ voor Wijnand Gomes en ‘Beste vrouwelijke bijrol’ voor Floortje van den Akker. Zij zullen tijdens de uitreiking op 18 november in het Nieuwe Luxor Rotterdam nog eenmalig optreden in hun rol als Joseph en Vertelster. Eerder werd al bekend dat de voorstelling maar liefst zeven keer op de longlist stond voor de prestigieuze awards.


Disney’s High School Musical, naar de bekende Disneyfilm, gaat over keuzes maken, vriendschap, ontluikende liefde en het najagen van dromen. De definitieve rolverdeling wordt dit najaar bekendgemaakt. Op zaterdag 21 maart 2020 gaat Disney’s High School Musical in première in de grote zaal van Schouwburg De Meerse in Hoofddorp. De Musical 2.0 Topklas staat onder leiding van Mark van Haasteren (regie), Pien van Gerven (zangcoach) en Marleen de Vries (choreografie). Kaarten voor de voorstellingen zijn verkrijgbaar via www.demeerse.nl.