SPAARNDAM - Het Recreatieschap Spaarnwoude wil voorzien in de groeiende behoefte aan openluchtrecreatie. Een van de opgaven is de voormalige boerderij aan de Lagedijk 5 in Spaarndam nieuw leven in blazen zodat deze niet verder in verval raakt. Daarmee streeft het recreatieschap naar een aantrekkelijke plek waar commerciële activiteiten en ontspanningsmogelijkheden met respect voor cultuurhistorie en natuur worden ontwikkeld. Geïnteresseerden kunnen meedoen aan de werving en selectie en zich aanmelden voor de kijkdag.

In het weidse landschap Spaarnwoude Park

De oude stolpboerderij uit 1850 ligt midden in het weidse polderlandschap van Spaarnwoude Park, in de gemeente Haarlemmermeer. Het contrast stedelijk-landelijk is zowel zichtbaar als voelbaar. De boerderij ligt verscholen aan een zijweg van de Lagedijk, aan de rand van het dorp Penningsveer. Penningsveer heeft een sterke identiteit van een dorp met typische karakteristieke kenmerken in en aan het water. Daarnaast valt de boerderij ook binnen de Stelling van Amsterdam, UNESCO-werelderfgoed.

Ondernemer met een groot hart voor cultuur en historie
“Ik geloof erin dat de oude boerderij in Spaarndam een tweede leven verdient, zodat erfgoed behouden blijft en meer mensen kunnen genieten van dit deze prachtige locatie“, aldus Mariette Sedee, bestuurslid van het recreatieschap en wethouder gemeente Haarlemmermeer.

Het recreatieschap zoekt een ondernemer die enthousiast wordt van de cultuur-historische setting waarin de oude boerderij zicht bevindt en die met lef, realisatiekracht én zorg dit toekomstbestendig maakt. De wens is om zowel dagjesmensen en mensen die willen overnachten een rustpunt te bieden midden in een natuurlijke omgeving. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een fruitboomgaard met theetuin in combinatie met een Bed & Breakfast. Ook wil het recreatieschap de fiets- en wandelmogelijkheden vergroten en wordt verbinding gezocht met waterrecreatie op de nabijgelegen Mooie Nel.


Aanmelden en kijkdag 27 maart 2024
Alle informatie over de gehele wervingsprocedure en bijhorende documenten zijn te vinden op de website www.spaarnwoudepark.nl/zaken-doen/vastgoed Geïnteresseerden dienen zich aan te melden via het formulier op deze website.

Geïnteresseerden dienen zich aan te melden via het formulier op deze website .

Ook kunnen geïnteresseerden zich via de website aanmelden voor de kijkdag op 27 maart tussen 10.00 – 17.00 uur. Op deze dag is het mogelijk de binnenruimten van de voormalige boerderij en schuur en bijhorende buitenruimten en percelen te bezichtigen op de