BUITENKAAG - Natuurhistorische polderwandeling over Kaageiland. Kaageiland is met recht een buitenbeentje van de IVN-Zuid Kennemerland te noemen. Nog net niet opgeslokt door de ‘Waterwolf’, ademt het eiland nog de pittoreske en puur landelijke sfeer uit van weleer. Onder leiding van een gids loopt u langs slootjes over uitgestrekt veenweidegebied. U ontdekt de rijke historie van dit watergebied met haar dijken, windmolens en oeverplanten zoals de beschermde zwanenbloem, dotterbloem en de adderwortel. De polder biedt bovendien broedgelegenheid en beschutting aan diverse weidevogels zoals de kievit en vormt het jachtgebied van de bruine kiekendief. Kortom, als u van stilte en echte Hollandse vergezichten houdt, mag u dit niet missen. Delen van dit ‘Laarzenpad’ kunnen nogal drassig zijn. Vergeet daarom niet uw laarzen mee te nemen. Omdat we tijdens de excursie een paar hekken over moeten, is deze excursie minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Meer informatie over deze excursie kunt u krijgen bij Ans Röling telefoon 06-20002896. Let op: dit nummer is niet voor het opgeven voor deze excursie!

Start: De wandeling start om 13.00 uur op Kaageiland op de plek waar het pontje aankomt, en duurt twee uur. De pont vertrekt vanuit het dorp Buitenkaag en gaat om het kwartier. De overtocht duurt 1 minuut en kost € 1,- voor een retour. Parkeren kan in de straatjes vlak bij het pontje.

Maximum aantal deelnemers: 10

Reserveren/aanmelden vooraf is verplicht via: ivnhaarlemmermeer@gmail.com

Let op: deze excursie wordt uitgevoerd onder de huidige (Covid-19) voorwaarden: deelnemers en gids(en) zijn klachtenvrij, afstand van tenminste 1,5 meter handhaven, geen handen schudden, hoesten/niezen in de elleboogplooi en geen dingen aan elkaar doorgeven tijdens de excursie.