SCHIPHOL - In een video die vanochtend via sociale media veelvuldig wordt gedeeld, biedt de piloot van het Air Europe-toestel dat gisteravond enige tijd leek te zijn gekaapt, zijn verontschuldiging aan voor het feit dat hij per ongeluk het kapingsalarm had geactiveerd.

Hoewel nog niet vaststaat dat onderstaande beelden daadwerkelijk afkomstig zijn uit het betreffende toestel, is te horen dat de piloot door het stof gaat omdat hij 'een fout heeft gemaakt, waardoor het kapingsalarm afging'.

De gezagvoerder zou gisteravond per ongeluk het kapingsalarm hebben geactiveerd, waarop de hulpdiensten massaal in de hoogste staat van paraatheid schoten, een deel van de luchthaven werd afgesloten en veel reizigers vertraging opliepen.

Rond zeven uur gisteravond kwamen de eerste berichten binnen van een zogenaamde 'GRIP 3'-situatie op Schiphol. De Veiligheidsregio en Marechaussee konden niet direct zeggen wat er aan de hand was, maar op sociale media gingen geruchten dat het om een vliegtuigkaping zou gaan.

"We made a mistake in the cockpit, we activated a hijack-alarm. I'm so sorry and I apologise for the delay again"PILOOT AIR EUROPE-VLUCHT UX1094

Later op de avond bleek dat de crew van het Air Europe-toestel een fout had gemaakt. De maatschappij heeft ook excuses gemaakt op Twitter.