SCHIPHOL - Inwoners en bezoekers van de regio Amsterdam die graag Peru willen (her)ontdekken, kunnen binnenkort hun hart ophalen, want Peru komt naar Amsterdam Schiphol met een bijzondere experience: Peru on Tour. Deze reizende Peru-belevenis brengt het Zuid-Amerikaanse land in allerlei facetten tot leven, van koffie tot reisbestemmingen, waarbij bezoekers zich onderdompelen in de vele smaken, geuren en kleuren die het land rijk is. Alle bezoekers maken bovendien kans om vliegtickets naar de hoofdstad Lima te winnen. Van dinsdag 5 oktober tot en met zondag 10 oktober te bezoeken op Amsterdam Schiphol op het plein voor de aankomsthal en Schiphol Plaza.

De keuze voor Amsterdam Schiphol als een van de locaties voor Peru on Tour was snel gemaakt. ""De hoofdluchthaven van Nederland is een van de best verbonden luchthavens van Europa. Naast de dagelijks miljoenen reizigers werken er ook veel mensen in de directe omgeving van de luchthaven wat hopelijk ook voor meer bekendheid voor Peru on Tour zal creëren en een groter aantal potentiële Nederlandse toeristen bereikt," aldus Juan Luis Reus Commercieel, Economisch Adviseur van PROMPERÚ.

Ontdek kleuren, smaken en reisbestemmingen van Peru

Peru on Tour is voor iedereen in de regio een uitgelezen kans om een vleugje Peru te ontdekken. Van een 3D Machupicchu-maquette tot een proeverij met Peruaanse producten zoals koffie, chocolade en pisco: in de rijdende, volledig customized Peru on Tour truck, inspireert het Zuid-Amerikaanse Andesland met haar kleurrijke tradities. De combinatie van indrukwekkende bestemmingen, rijke cultuur en unieke Peruaanse producten creëert op Amsterdam Schiphol een complete Peru-beleving.

Peru on Tour laat een variatie van de toeristische bestemmingen zien, van de indrukwekkende Amazone, dat bijna 60% van het grondgebied beslaat, tot unieke natuurjuwelen, zoals het hoogst bevaarbare meer ter wereld, en de rijke tradities, die van generatie op generatie worden doorgegeven.

Het is de perfecte gelegenheid om de zintuigen te prikkelen voor nieuwe avonturen en smaken. Proef de diversiteit van het land met een verse kop Peruaanse koffie, een heerlijk stuk chocolade, natuurlijke superfoods en voel de zachte textuur van alpacavezel. Het kleurrijke event kan het beste gevierd worden met de nationale drank van het Zuid-Amerikaanse land: Pisco, het trendy drankje dat in Nederland steeds populairder wordt.

Win vliegtickets naar Peru
Iedereen die Peru on Tour bezoekt, heeft de kans om twee vliegtickets naar Peru te winnen. Onder de bezoekers van Peru on Tour worden namelijk tweemaal twee Air Europa vliegtickets naar de hoofdstad Lima verloot.

Locaties en tijden
Van dinsdag 5 tot en met zondag 10 oktober is de Peru on Tour belevenis te bezichtigen op Amsterdam Schiphol, op het plein voor de aankomsthal en Schiphol Plaza. De gehele dag hebben bezoekers de mogelijkheid zich onder te dompelen in de Peruaanse sfeer, want de truck is geopend van 10:00 uur tot 18:00 uur. Toegang is gratis, evenals de koffie, chocolade en meer.

Voorafgaand aan Amsterdam Schiphol, doet de Peru on Tour truck de regio Rotterdam aan. Op zaterdag 2 oktober staat de truck op Rotterdam The Hague Airport, zondag 3 en maandag 4 oktober is de truck te bezoeken op het plein bij de Markthal in Rotterdam. Na het bezoek aan Amsterdam Schiphol rijdt de truck verder naar Hamburg en München in Duitsland.