SPAARNWOUDE - Op zondag 7 april opent Spaarnwoude Park het recreatieseizoen met een open dag van 10.00 tot 17.00 uur. De open dag staat in het teken van het (her)ontdekken van alles wat deze groene oase te bieden heeft. Ondernemers, verenigingen, instellingen en het recreatieschap in Spaarnwoude Park slaan de handen ineen en organiseren gratis activiteiten. Op Spaarnwoudepark.nl/ontdek kan iedereen een gratis activiteit boeken.

Open deuren

De lente staat voor de deur en de ondernemers in Spaarnwoude Park staan klaar om zich te laten zien na de winter. Een aantal activiteiten wordt speciaal voor het evenement georganiseerd: deuren die normaal gesloten blijven, worden eenmalig geopend voor het publiek! Amanda Ros (Villa Westend): 'We nodigen iedereen uit om een leuke gratis activiteit in de natuur te boeken en de bedrijven (opnieuw) te ontdekken. De activiteiten zijn veelzijdig, historisch, sportief en culinair! Zo kun je op 7 april alle facetten van Spaarnwoude Park beleven'.

Gratis activiteiten voor jong en oud

Spaarnwoude is veelzijdig, dat zie je terug in de activiteiten die je kunt doen op 7 april. Houd je van natuur? Denk dan aan een wandeling met de boswachter of vogels spotten met een gids rondom Fort Benoorden. Daarnaast zijn er ook verrassende locaties die je niet misschien direct in verband zou brengen met Spaarnwoude Park: zo opent atelier de Mooimakerij haar deuren voor bezoekers om de tentoonstelling te bewonderen. Op zoek naar een sportieve uitdaging? Bedwing (met je gezin) dan de stormbaan bij Action Planet of ontdek hoe leuk suppen is bij Villa Westend aan de Westbroekerplas. Er zijn wederom veel activiteiten voor kinderen: Europarcs Buitenhuizen organiseert wederom 'Jumping Buitenhuizen' met een verzameling van springkussens. Maar denk ook aan wandelen met een echte Romein, van de piste sleeën bij Snowworld Amsterdam of het kabouterpad ontdekken bij het Veerkwartier.

Spaarnwoude Park

Tussen de steden Velsen, Haarlem, Amsterdam en Haarlemmermeer ligt Spaarnwoude Park. Een natuurrijk 'stadspark', vol leven en tegelijkertijd een oase van rust. Hier geniet je van de natuur, het buitenleven en de rijke historie. De ligging dichtbij grote steden en wijken maakt Spaarnwoude Park enorm belangrijk. Hier kun je even ontsnappen aan de drukte van alledag, op jouw eigen manier.