NOORD-HOLLAND - Onder de Waddendijk bij De Verzakking, in de buurt van de Van Ewijcksluis, lekt zeewater naar het Amstelmeer. Dat maakt de natuur achter de dijk heel bijzonder. Ga zaterdag 20 juli mee met de gids van Landschap Noord-Holland op zoek naar bijvoorbeeld rode ogentroost en het goudknopje uit Afrika.

Een lekkende Waddendijk zorgt voor zeer bijzondere planten

De Waddendijk bij het Amstelmeer vertoont een mankement. Door de slappe ondergrond lekt zeewater naar het meer. Dat maakt de natuur achter de dijk bijzonder. Hier groeien planten die zout in de bodem kunnen verdragen.

In dit binnendijkse natuurgebied vind je planten die we vooral op de zoute kwelders langs de Waddenzee vinden. Bijvoorbeeld rode ogentroost. Vroeger meende men dat de plant nuttig was bij oogproblemen.

Verder groeit er de rietorchis en de koekoeksbloem. En nog een speciale: het goudknopje dat oorspronkelijk uit Zuid-Afrika komt. Zo dicht bij de Waddenzee zijn er ook altijd veel vogels te zien.

Neem een fototoestel mee, de planten zijn vaak schitterend om te fotograferen. Heb je een verrekijker, neem die ook mee voor de vogels. Trek ook waterdichte schoenen of laarzen aan.

Wanneer: zaterdag 20 juli 2024 van 19:00 uur tot 21:00 uur

Vertrekpunt: Vogeluitkijkpunt (Van Ewijcksluis) nabij Amsteldiepweg 1; 1761 JW Anna Paulowna

Zie voor verdere informatie en reserveren: www.gaatumee.nl