HAARLEMMERMEER - Op 29 september lanceert The Farm Kitchen tijdens de dag van de oogst de verkiezing voor The New Generation Plant-Based Chefs. De verkiezing biedt een podium aan culinair talent dat de transitie naar gezond en duurzaam eten kan vertalen naar superlekkere, verleidelijke en mooie gerechten. Aanmelden kan tot woensdag 20 oktober 2021.

Verkiezing - The New Generation Plant-Based Chefs

Tijdens de opening van de The Farm Kitchen op 29 september 2021 – de dag van oogst, overvloed en dank, lanceert The Farm Kitchen de verkiezing voor New Generation Plant-Based Chefs. Hierin wordt talent met een passie voor gezond en voedzaam eten uitgedaagd om de rijkdom van moeder aarde om te zetten in verleidelijke en overheerlijke gerechten.

Kandidaten kunnen zich tot 20 oktober 2021 aanmelden via de website Thefarmkitchen.nl/verkiezing. Het publiek kan stemmen Een jury van pioniers zoals Femke van den Heuvel, Albert Kooij, Rineke Dijkinga en Jonathan Karpathios, die de afgelopen jaren de plant-based keuken hebben ontgonnen inspireert en selecteert samen met het publiek de beste kandidaten. Deelnemers strijden om de felbegeerde bronzen biet trofee en een geldprijs.

The Farm Kitchen - earth's own cuisine


Restaurant The Farm Kitchen is het vlaggenschip van het volledig getransformeerde werkgebouw Pharos in Hoofddorp. Het nieuwe restaurant van ondernemer en top chef Jonathan Karpathios en duurzaam ondernemer Xander Meijer brengt onder het motto 'earth’s own cuisine' gerechten direct vanuit de Haarlemmermeer-klei op het bord. Alle ingrediënten komen van lokale boeren binnen een straal van dertig kilometer, terwijl een gemiddelde maaltijd ruim 30.000 aflegt. Deze samenwerking geeft tevens een impuls aan de overgang naar regeneratieve landbouw.

Pharos – gezond werken in de 21ste eeuw

De corona-crisis heeft laten zien hoe belangrijk een gezonde werkplek is. Met Pharos heeft ontwikkelaar CAIRN een omgeving gecreëerd die gezond werken tot in de puntjes heeft uitgewerkt. De gebruikte materialen zijn gezond en veelal circulair, verlichting imiteert daglicht voor betere prestaties, verf haalt letterlijk CO2 uit de lucht en de geïoniseerde lucht is zo fris als in de Alpen en filtert zelfs voor meer dan 70% het COVID-virus uit de lucht. The Farm Kitchen sluit hier als food concept naadloos op aan en biedt elke dag een gezonde lunch die energie opwekt.

Terugkerend oogstfeest

Woensdag 29 september is de opening van Pharos en van The Farm Kitchen. Dit wordt gevierd met de aftrap van de verkiezing The New Generation Plant-Based Chefs. Tegelijk wordt dit mooie moment aangegrepen om iedereen die aan de realisatie van Pharos heeft meegeholpen te bedanken. De verkiezing zal vanaf dit jaar elk jaar terugkeren als onderdeel van het oogstfeest bij The Farm Kitchen.