HAARLEMMERMEER - De provincie Noord-Holland plaatst tussen 23 oktober en 24 november 2023 vangrails in de bermen op een deel van de Drie Merenweg (N205) zodat de verkeerssituatie veiliger wordt.


De vangrails komen op de Drie Merenweg (N205) tussen de Schipholweg (N232) en de afslag bij het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp.

Nachtelijke werkzaamheden 23 oktober - 24 november

De werkzaamheden vinden plaats tussen 23 oktober en 24 november van 20.00 ’s avonds tot 5.00 uur ‘s ochtends. Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, wordt telkens een deel van een rijstrook afgezet en de snelheid verlaagd naar 70 kilometer per uur. Verkeer kan over de andere rijstrook langs de afzetting rijden.

Verbeteren veiligheid

Op de Drie Merenweg (N205) worden verschillende maatregelen genomen om de veiligheid op de weg te verbeteren. Tussen de Schipholweg (N232) en de Vijfhuizerweg wordt in de middenberm een vangrail geplaatst. Langs de pijlers van de fly-over Zuidtangent komen in de buitenberm vangrails.

Verder komen op het gedeelte tussen de Kruisweg (N201) en de Bennebroekerweg bermverbandblokken (grasbetontegels) in de zijberm langs de weg. Dit zijn betonnen blokken waar gras doorheen kan groeien. Deze blokken zorgen voor extra draagkracht en stevigheid zodat een bestuurder die net naast de weg rijdt veilig terug kan sturen naar de rijbaan.

Meer informatie

Met vragen kunnen weggebruikers en bewoners contact opnemen met het Servicepunt van de provincie via 0800-0200 600 (gratis) of via servicepunt@noord-holland.nl. Of volg de werkzaamheden via de regionale Facebookpagina Amstelland en Meerlanden (@AmstellandMeerlanden).