HAARLEM - In het jaar waarin wij 75 jaar vrijheid vieren brengt Toneelgroep Vondel een voorstelling die naadloos binnen dit thema past.

In ‘Na de Vrede’ wordt een spannend spel gespeeld met werkelijkheid en verbeelding. Daders en slachtoffers van toen raken in gesprek met familieleden die nu leven. De conclusie: voor sommige mensen begint de oorlog pas na de vrede.

In de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog heerst chaos in Nederland. De bezetter trekt zich terug. De bevrijder is nog niet gearriveerd. Goed en fout, loyaliteit en eigenbelang, geloof en wanhoop strijden om voorrang. Op een avond vlak voor de bevrijding verschijnt een SS-officier in de dorpspastorie van pastoor Beumer. Wat is de reden van zijn bezoek? Heeft het te maken met de jonge onderduiker? De keuzes die tijdens die duistere avond worden gemaakt, klinken nog generaties door.

‘Na de Vrede’ is geschreven door Haarlemmer Jos Ahlers, gebaseerd op de ontroerende oorlogsherinneringen van zijn vader Gerhard Ahlers. De regie is in handen van Fred Rosenhart.

In het voorjaar kon deze voorstelling helaas niet doorgaan. Gelukkig kunnen wij dit prachtige stuk nu alsnog voor u spelen. Met dank aan het Prins Bernhard Cultuurfonds kunnen wij zelfs extra voorstellingen geven! Uiteraard voldoen wij aan alle coronamaatregelen en spelen wij voor maximaal 30 bezoekers per keer.

· Zondag 18 oktober 2020, 15.00 uur, in het Verhalenhuis Haarlem, Van Egmondstraat 7 in Haarlem

· Zondag 18 oktober 2020, 20.00 uur, in het Verhalenhuis Haarlem, Van Egmondstraat 7 in Haarlem – dit is een extra bijgeboekte voorstelling!
· Donderdag 22 oktober 2020, 20.00 uur, in het Verhalenhuis Haarlem, Van Egmondstraat 7 in Haarlem – UITVERKOCHT!
· Zaterdag 24 oktober 2020, 15.00 uur, in Theater De Luifel, Herenweg 96 in Heemstede
· Zaterdag 24 oktober 2020, 20.15 uur, in Theater De Luifel, Herenweg 96 in Heemstede – UITVERKOCHT!
· Zaterdag 7 november, 16.00 uur, in de Dorpskerk, Burg. Enschedélaan 65 in Santpoort-Noord
· Zondag 15 november, 15.00 uur, in de Oude Kerk, Kerkplein 2 in Spaarndam-West

Kaarten voor de voorstellingen in het Verhalenhuis, de Dorpskerk en de Oude Kerk kosten € 10,-. Kaarten voor de voorstellingen in De Luifel kosten € 14,50. Voor nadere info over de kaartverkoop zie onze website: www.toneelgroepvondelhaarlem.nl.