HOOFDDORP - Lisa Jansen, Anne van der Aar, Hafsa Bouaichi, Kirsten Combee, Isabelle Haan, Lisa de Visser en Marit van Teeffelen zijn zeven 5vwo-leerlingen van het Kaj Munk College uit Hoofddorp. Dit seizoen doen zij mee aan de Young Solar Challenge 2022.


De Young Solar Challenge
De Young Solar Challenge is een race die het team uitdaagt om onze eigen boot te bouwen, aangedreven door zonne-energie. Het bouwen van de boot vereist allemaal vaardigheden zoals (elektro)techniek en marketing. Met deze boot gaat men racen tegen andere teams in drie weekenden. "De Young Solar Challenge is gemaakt om ons meer te leren op het gebied van techniek, ontwerpen en duurzaamheid. Wij zijn heel enthousiast om mee te mogen doen en gaan er helemaal voor!", aldus het team.

Ons team
"Wij zijn dit jaar een extra team. Dit is een uitzondering vanwege eerdere deelname in 2020 en het coronavirus. Hierdoor zijn wij een team met alleen maar meiden en dat is in dit project ook onze kracht. Wij willen Nederland laten zien dat wij het als meiden ook ver kunnen schoppen, vooral in een technische wedstrijd. Wij zijn ontzettend enthousiast om met deze opdracht aan te slag te gaan en natuurlijk om Nederlands kampioen te worden!"

Uiteraard zijn de verrichtingen van Meiden aan het roer te volgen via Instagram en Facebook