LISSE - Op zaterdag 9 september 2023 wordt er door Lionsclub De Oude Duinen – Lisse een sportdag georganiseerd, speciaal voor iedereen met slecht zicht en een visuele beperking. Sporten is gezond, maar zeker voor deze groep is dat extra lastig, inmiddels zijn er verschillende sporten die uitgevoerd kunnen worden. Tijdens deze Multisportdag maak je niet alleen kennis met deze sporten, maar kan je natuurlijk ook mee doen met bijvoorbeeld atletiek, hardlopen, showdown en wandelen.

Het idee om deze sportdag te organiseren was er al in 2018 nadat het reuze bloemenmozaïek in Lisse was georganiseerd. Door dit initiatief heeft de Lionsclub 9 tandems kunnen kopen voor de stichting STAG in Sassenheim, die tandemtochten organiseert in de regio. Het draaiboek voor een sportdag was al gemaakt, maar helaas gooide Corona roet in het eten. Nu zal de Multisportdag Zichtbaar Sportief op zaterdag 9 september plaatsvinden bij Atletiekvereniging De Spartaan in Lisse.

Sporten en bewegen is gezond en is belangrijk voor sociale contacten. Voor mensen met minder of slecht zicht is dit extra lastig omdat zij afhankelijk zijn van een buddy. Tijdens deze sportdag kunnen zij meedoen en kennis maken met atletiek tijdens een 4 kamp, showdown, fitness voor slechtzienden, een tandemrit maken met STAG of een fietsrit met Fietsmaatjes. Deze dag is van 10:00 uur tot 16:00 uur met aansluitend een barbecue. Ook zal er een informatiemarkt zijn met verschillende sportorganisaties.

De Lionsclub organiseert deze sportdag met de Oogvereniging en ook met de organisatie Zichtbaar Sportief. Dit is een samenwerking van de Oogvereniging, NOC*NSF, Visio, Bartímeus en Gehandicaptensport Nederland om er voor te zorgen dat sporten en bewegen voor iedereen toegankelijk is. Aanmelden kan via de website Zichtbaar Sportief, daar staat ook het hele programma vermeld: https://zichtbaarsportief.nl/multisportdag-voor-mensen-met-een-visuele-beperking-in-lisse/ of telefonisch via het nummer

Lions helpen is het motto van Lionsclub Nederland en slechtziendheid is 1 van de thema’s waar we ons voor in zetten. Daarom hebben we ook een goed doel gekoppeld aan deze dag. Met het sponsorgeld gaan we de