HAARLEMMERMEER - Vrijdag 15 oktober a.s. nemen alle brugklasleerlingen van de KSH deel aan een sponsorloop om zoveel mogelijk geld op te halen voor KiKa. Deze sponsorloop is de officiële aftrap van het ‘KSH in actie voor KiKa’-schooljaar, waarin de middelbare school uit Hoofddorp zoveel mogelijk geld probeert op te halen voor het goede doel.

Sponsorloop
Burgemeester Marianne Schuurmans-Wijdeven verzorgt om 13.55 uur de officiële aftrap van de sponsorloop en daarmee het ‘KSH in actie voor KiKa’-schooljaar. Zij geeft om 14.00 uur het eerste startschot en doet dat ook bij de volgende shifts om 14.45 uur en 15.30 uur. De leerlingen rennen een kwartier lang zoveel mogelijk rondjes.

De afgelopen weken zijn de leerlingen de deuren langsgegaan om sponsoren te vinden. De teller staat inmiddels al op ruim 7.500 euro! Om 16.00 uur wordt het totaal opgehaalde bedrag bekend gemaakt en een prijs uitgereikt aan de klas die het meeste geld heeft ingezameld.

Een dj is de hele middag aanwezig om de muziek te verzorgen, de KiKa-beer loopt rond en voor de lopers zijn er krentenbollen (aangeboden door Bakker Gerard) en waterflesjes (gesponsord door Sligro Haarlem). De loop vindt plaats rond het grasveld dat grenst aan de Anne Franklaan in Hoofddorp.

KSH in actie voor KiKa
Het hele schooljaar 2021/2022 organiseert de KSH verschillende activiteiten om geld in te zamelen voor KiKa. Leerlingen uit alle leerjaren ontwikkelen ideeën en voeren deze uit, van sociaal-maatschappelijke projecten tot het inzamelen van statiegeldbonnetjes.

KiKa
Jaarlijks krijgen bijna 600 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 81% van deze kinderen. Het doel van KiKa is om dit percentage te verhogen naar 100%. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker.