SCHIPHOL - KLM zal vandaag preventief zes vluchten schrappen. Op Europese vluchten die wel gaan, mag geen ruimbagage worden meegenomen en zal er amper eten aan boord zijn. Dat maakt de luchtvaartmaatschappij gisteravond bekend.

Dit vanwege de aangekondigde werkonderbrekingen van zowel het grondpersoneel als de catering service (KCS). Zij leggen tussen 08.00 en 10.00 uur het werk neer in een cao-conflict met KLM. De betrokken passagiers worden rechtstreeks benaderd en omgeboekt. Verder verwacht KLM dat er vertragingen zullen optreden.

"KLM doet haar uiterste best om zoveel mogelijk passagiers te kunnen blijven vervoeren en het aantal annuleringen tot een minimum te beperken", laat de maatschappij weten in een statement.

Geen ruimbagage en minimale catering
Om zoveel mogelijk vluchten door te laten gaan, wordt het meenemen van ruimbagage op Europese vluchten aan banden gelegd: "Om ondanks deze werkonderbreking toch zoveel mogelijk te kunnen blijven vliegen, zal het meenemen van ruimbagage niet mogelijk zijn op Europese vluchten die aankomen, danwel vertrekken van Schiphol tussen 07.30 en 10.00 uur." Hiernaast roept de luchtvaartmaatschappij op om spaarzaam handbagage mee te menen vanwege ruimtegebrek.

Ook het eten aan boord zal grotendeels worden geschrapt: "Als gevolg van de aangekondigde werkonderbreking bij KCS, zal er op vluchten die vertrekken van Schiphol tussen 07.30 en 10.00 minimaal gecaterd worden."

KLM betreurt de gang van zaken en hoopt hiermee haar passagiers tegemoet te komen en de impact van de staking tot een minimum te beperken door zoveel mogelijk passagiers te blijven vervoeren. Er is een kosteloze 'rebook policy' opgezet voor passagiers die niet zonder ruimbagage willen reizen.