BADHOEVEDORP - De Oranje Nassau School is gestart met een nieuwe manier van overblijven. Voortaan werkt de basisschool samen met Stichting Kinderopvang Haarlemmermeer (SKH), die voor 600 leerlingen de Tussen Schoolse Opvang (TSO) verzorgt.


600 leerlingen met SKH-lunchtasje
Yvonne Woestenburg, directeur van de Oranje Nassau School (ONS), nam vandaag met zichtbaar veel plezier een rugtasje in ontvangst van Helouise Vermeulen en Bianca van der Laarse, SKH-coördinatoren Tussen Schoolse Opvang. Twee weken eerder ontvingen alle 600 basisschoolleerlingen al een rugtasje om de lunch van thuis in te doen. Voortaan begeleiden 23 TSO-begeleiders van SKH op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag de leerlingen bij het samen eten, drinken en het (buiten)spelen in een prettige sfeer.

Voordelen samenwerking met SKH
‘Wij zijn ontzettend blij dat SKH voortaan de gehele overblijf van A tot Z verzorgt. Zowel de coördinatie en begeleiding van de overblijf als ook de registratie en administratie via een ouderportaal/app en de werving en personeelsplanning van geschikte TSO-begeleiders is nu in handen van SKH’, licht Yvonne Woestenburg van ONS op enthousiaste wijze toe. Een speciale denktank van ouders, leerkrachten, overblijfcoördinator en leden van de overblijfstichting onderzocht een gevarieerd aantal alternatieven, waarna de keuze unaniem op SKH viel. Ook de Medezeggenschapsraad (MR) nam dit advies over. Naast voordelen als (pedagogische) kwaliteit, planning en organisatie, en prijs, is het ook een pré dat enkele andere basisscholen van Meer Primair naar tevredenheid met SKH werken. Bovendien hecht SKH ook veel waarde aan nauwe samenwerking met school en ouders.

Overblijven op school is gezellig: samen eten en spelen!
Helouise Vermeulen, TSO-coördinator van SKH voegt toe: ‘Wij zijn zeer verheugd om de leerlingen te begeleiden. Samen creëren we een gezellig en rustig lunchmoment. Daarna begeleiden we de leerlingen bij het (buiten)spelen. Diverse activiteiten kunnen daarbij aan bod komen zoals knutselen, bewegen, spelletjes en voorlezen. Leerlingen doen hier graag aan mee. Ook aan onze zichtbaarheid is gedacht. Zowel binnen als buiten zijn wij goed herkenbaar in groene SKH-hesjes.’

Ouderbetrokkenheid
Opvallend in Badhoevedorp is de hoge ouderparticipatie. Circa 90% van de TSO-begeleiders voor de Oranje Nassau School zijn ouders van de leerlingen! ‘Wat een geweldige opkomst van overblijfmoeders en -vaders. Leuk om met zo’n betrokken TSO-team een goede start te maken!’, aldus Helouise.

Meer info vindt u op www.kinderopvanghaarlemmermeer.nl.