HAARLEMMERMEER - Kindercentrum Babbels zal per 1 juli 2024 onderdeel zijn van Stichting Kinderopvang Haarlemmermeer (SKH). Na 25 jaar voegt Inge den Daas, directeur van Kindercentrum Babbels, zich bij de grootste kinderopvangorganisatie van Haarlemmermeer. Op 29 april jl. tekenden beide directeuren de overeenkomst.

Samen beslissen en creëren

Kindercentrum Babbels is een begrip in Haarlemmermeer. Het kindercentrum bestaat uit vijf locaties: twee kinderdagopvanglocaties en drie buitenschoolse opvanglocaties. Babbels heeft zich ontwikkeld tot antroposofisch kindercentrum en heeft daarmee een uniek aanbod in de regio. Na al die jaren is het voor Inge den Daas tijd voor een volgende stap: “Na 25 jaar alleen de kar trekken, ben ik toe aan samenwerken, samen creëren en ondersteuning. De kinderopvang heeft met zoveel regels en randvoorwaarden te maken, hier heb ik tot nu toe altijd alleen voor gestaan.’’

Breed aanbod

SKH is de oudste en grootste kinderopvang van Haarlemmermeer. SKH is een maatschappelijke kinderopvang, die heel bewust kiest voor een breed aanbod. Dagopvang voor de allerkleinsten, peuteropvang als voorbereiding op de basisschool en buitenschoolse opvang voor een fijne plek na schooltijd. Voor de peuters die thuis minder of geen Nederlandse taal meekrijgen, verzorgt SKH op twintig locaties voorschoolse educatie. Spelenderwijs leren de peuters Nederlands en kunnen daarna huppelend en vol zelfvertrouwen naar de basisschool.

Annemarie Dees, directeur-bestuurder SKH: “We zijn heel blij dat Babbels onderdeel gaat worden van SKH. We vullen elkaar goed aan en kunnen veel van elkaar leren. Net als SKH heeft Babbels aandacht voor kinderen met een extra ondersteuningsbehoefte. Samen kunnen we de maatschappelijke kinderopvang in Haarlemmermeer nog steviger en meer toekomstbestendig maken. Dat vraagt om korte lijnen met ouders, de gemeente, scholen, jeugdgezondheidszorg, welzijn en jeugdhulp. Dat is onze kracht: samen aan elk kind een fijne plek met de juiste begeleiding bieden. It takes a village to raise a child.”