HOOFDDORP - Eerstejaars studenten Nova College Welzijn hielden woensdagmiddag een kerstmarkt in de aula van de locatie Paxlaan in Hoofddorp. Vele medewerkers en buurtgenoten kwamen - met hun (klein)kinderen - de warme kerstsfeer proeven, meedoen aan activiteiten en kerstinkopen doen. De opbrengst van 791,95 euro is voor Stichting Het Vergeten Kind, die zich inzet voor kinderen die het thuis niet altijd fijn hebben.


De eerstejaars studenten hebben hard gewerkt om voor ieder wat wils te kunnen bieden. Naast de traditionele kerstartikelen waren er bijvoorbeeld een knutselkraam voor kinderen en een speelhoek voor de allerkleinsten. De organisatoren zetten livemuziek, eigenzinnige decoraties en lekkere hapjes in om een warme decembersfeer te creëren.


Op de foto met de kerstman

Daarvan kon iedereen een stukje mee naar huis nemen door met de Kerstman op de foto te gaan. Veel medewerkers en buurtgenoten beloonden de inzet van de studenten met hun komst en steun voor Stichting Het Vergeten Kind met kleine bestedingen. Docent Annemarie Schenk na afloop: ‘Iedereen genoot van de fijne sfeer tijdens het kijken, luisteren en proeven. Het was een groot succes, echt enig!’