HOOFDDORP - Ontwikkelcombinatie Snippe Projecten B.V. en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling heeft met Woningcorporatie Ymere een koopovereenkomst gesloten voor de afname van 124 nieuwbouwsociale huurappartementen in de nieuwe stadswijk Hyde Park.

De koopovereenkomst werd op 10 mei 2023 ondertekend door de heer Gerritsen van Ymere. Namens Hyde Park ondertekenden directieleden Peter van Oeveren, André Snippe en Lars van Engelen. Gelijktijdig werd met aannemer De Vries en Verburg de realisatieovereenkomst ondertekend. De Vries en Verburg is al geruime tijd actief in Hyde Park, in het najaar zullen zij de eerste van 233 appartementen in blok Kensington opleveren. Een en ander gebeurde onder het toeziend oog van Jurgen Nobel, wethouder woningbouw, grondzaken en ruimtelijke ontwikkelingen bij de gemeente Haarlemmermeer.

Locatie nieuwe wijk
Hyde Park is de herontwikkeling van de voormalige kantorenwijk Beukenhorst-West, die tussen Hoofddorp Centrum en op loopafstand van het NS-station Hoofddorp ligt, tot een volwaardige stadswijk met circa 3.800 appartementen, moderne en hoogstedelijke architectuur, waar naast woonruimte en een diversiteit aan voorzieningen ook groen en leefruimte wordt ontwikkeld. Inmiddels zijn er ruim 1500 appartementen in aanbouw.

Hyde Park wordt een gemengde stadswijk voor starters, young professionals, senioren en gezinnen op een zeer centraal gelegen locatie op steenworp afstand van het openbaar vervoer. De 124 sociale huurappartementen zullen worden gerealiseerd in het hart van Hyde Park, gelegen tussen het park en OV-knooppunt Hoofddorp.

Sociale huurwoningen
Alle partijen tonen zich verheugd dat ze met dit project een bijdrage leveren aan de doelstelling van de realisatie van sociale huurwoningen in de Metropoolregio Amsterdam. Het blok met 124 sociale huurappartementen is een ontwerp van Studioninedots en voorzien van luxueuze gevelmaterialen geheel volgens het stedenbouwkundig- en beeldkwaliteit plan naar ontwerp van Winy Maas van MVRDV. Het appartementenblok met haar statige uitstraling biedt op de begane grond ruimte aan diverse voorzieningen en een eigen ontsluiting. Qua duurzaamheid komt de nieuwbouw uit op een energielabel A+++.

Quote Peter van Oeveren; “Met de realisatie van deze 124 kwalitatief hoogwaardige sociale huurwoningen draagt Hyde Park direct bij aan de opgave om meer betaalbaar te bouwen. Met een partner als Ymere is de betaalbaarheid voor vele jaren gegarandeerd.”

Start bouw op korte termijn
De gemeente heeft inmiddels het bestemmingsplan goedgekeurd en de omgevingsvergunning is onherroepelijk. De bouw zal na de zomervakantie van 2023 starten.