HOOFDDORP - Het Nationaal Jeugd Musical Theater speelt op zaterdag 13 mei haar nieuwe productie Robin Hood de musical in C. (voorheen Schouwburg De Meerse) in Hoofddorp. Het NJMT is de enige musicalschool met een landelijke tour. De cast van Robin Hood de musical bestaat voornamelijk uit jongeren, waaronder de 21-jarige Jason Murset uit Hoofddorp. Hij staat in deze productie samen met een groep talentvolle jongeren naast enkele volwassen professionals zoals Cystine Carreon, Ruben Kuppens en Louis van Dijk.

Jason heeft al behoorlijk veel ervaring met dans en musical. Toen hij acht jaar was begon hij met dansen bij Lucia Marthas in Amsterdam. Na vier jaar dansles kreeg hij ook interesse in musical, ging op zoek naar musicalscholen en kwam terecht bij het NJMT. Daar volgt hij sinds tien jaar danslessen bij de dansacademie van Ashley Veldhuyzen, en lessen zang en spel bij de theateracademie van Elise Berends.

Robin Hood de musical is de vijfde NJMT-productie waar Jason aan meedoet. Hij speelde in Peter Pan: het echte verhaal, Kruistocht in Spijkerbroek, Koning van Katoren en Alice in Wonderland. En hij speelt dit seizoen dus in Robin Hood de musical.

Robin Hood de musical is een episch, avontuurlijk kostuumdrama. Jason raadt iedereen aan om deze musical te zien, want de boodschap is nog altijd actueel, zoals de kloof tussen arm en rijk, dat niet iedereen een stem heeft, en dat mensen niet overal zichzelf mogen en kunnen zijn.

Het verhaal
Wanneer Marian na jaren terugkeert naar het kasteel in Nottingham, schrikt ze van hoe de stad er aan toe is. Na de dood van de koning, haar vader, heeft de sheriff de macht gegrepen. Hij is meedogenloos en regeert met harde hand met behulp van zijn neef Guy van Gisborne. De rijken zijn alleen maar rijker geworden en de armen armer. Marian heeft er van alles over te zeggen maar haar stiefmoeder Sybella snoert haar de mond: een vrouw moet haar plaats kennen.

In het kasteel voelt Marian zich opgesloten; ze ziet machteloos toe hoe het volk honger heeft en hoe onschuldige mensen worden gestraft voor de meest onbenullige vergrijpen, of omdat ze hun belasting niet meer kunnen betalen.

Dan staat er plotseling een held op vanuit de menigte, een kap ver over het gezicht getrokken, die op spectaculaire wijze een paar jonge veroordeelden bevrijdt met pijl en boog. Deze Robin Hood sluit zich aan bij een bende vogelvrijverklaarden die in het bos van Sherwood woont. De groep begint van de rijken te stelen en de buit te verdelen onder de armen, tot grote woede van de sheriff. Intussen hoort Marian dat ze wordt uitgehuwelijkt aan de hardvochtige sheriff De Rainault. Haar vrijheid wordt stukje bij beetje meer ingeperkt.

Componist, tekstschrijver en regisseur Elise Berends heeft in haar eigen bewerking van de klassieke legende het verhaal een interessante twist gegeven door Robin Hood een meisje te laten zijn. Maar wie schuilt er precies onder de kap van Robin Hood en zal deze held erin zal slagen om meer gelijkheid af te dwingen?

Jason speelt in Robin Hood de rol van Lynton, een van de bendeleden, maar hij is daarnaast ook soldaat en danser. Zijn favoriete moment uit de show is het lied Leve het Leven. Tijdens dit nummer wordt veel gedanst en daar ligt toch echt zijn passie. Maar de show is volgens Jason ook best intensief en een uitdaging door het vele dansen en liften tijdens het partnerdansen.

De voorstelling in Hoofddorp zal een thuiswedstrijd worden voor Jason. Hij hoopt natuurlijk op een uitverkochte zaal.

"Robin Hood is een mooie en indrukwekkend voorstelling met een belangrijke boodschap, dus kom zeker kijken!", sluit Jason dan ook enthousiast af.

Kijk op www.cpunt.nl voor kaartverkoop, of ga naar www.robinhoodmusical.nl voor meer informatie en de volledige speellijst.

Robin Hood steelt je hart!